Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Piratpartiet, stigen i politiken

18 februari, 2006 (16:31) | Interwebben, Politik | Av: MaxH


Stigen i skogen?

Min bror ringde mig och ville ingenting här om veckan och diskussionsämnet blev politik. Han hade kommit fram till att det enda vettiga att rösta på om ett halvår med argumentationen att sossarna har ju Bodström nu som har spolat ner integriteten i toaletten, som SSU så fint sa. Vår familj är inte heller speciellt högerinriktade, ”och moderaterna kan man ju inte rösta på”. Vänstern stödjer ju sossarna så det går ju inte heller att rösta på, fortsatte min bror. I och med det samt det faktum att Piratpartiet helt saknar åsikt och inte lägger sig i andra frågor (som miljö, skatter och annat) gör alltså Piratpartiet till ett vettigt alternativ i höst. Jag måste säga att jag motvilligt håller med. Jag vill inte sitta här och tanka lagligt utan att betala för mig – det är en utopi som aldrig kommer existera – utan jag vill ha saker enkelt. Jag vill inte behöva cykla iväg till videoaffären för att hyra en rulle och sedan dagen efter för att lämna tillbaka den, jag föredrar lätt sitta i kallingarna hemma och på 10 minuter bestämma vad jag vill ha och sitta i soffan med popcorn i knäet.


”Nu får ni ta
och nyktra till.”

Jag kommer ihåg en debatt på just SVT Debatt där Jens ”of Sweden” Nylander och Julien Nebbout, Piratbyrån, satt mot bland Anders Nilsson, regissör (”Den tredje vågen”) och Henrik Pónten, Antipiratbyrån. Anders och Henrik hade som argument att det var stöld och att man ska få betalt för det man skapar. Anders blev märkbart irriterad och frustrerad på att ingen förstod honom. De argument som mot slutet av programmet kom fram som de aldrig bemötte är vilka alternativ som erbjuds på marknaden utan istället slogs de mot samma stenvägg som RIAA börjat med för flera år sedan. Jag tror RIAA ångrar det val de en gång gjorde men nu ”måste” fortsätta med. Numera börjar det komma upp alternativ för kalling-shopping, men här i Europa och Sverige är de fortfarande få. Ayesha Quraishi, skivbolagsdirektör och artist, var och med på debatten och i min mening var hon den enda på den sidan som var smart nog att fatta hur man kan använda sig utav kopieringen på ett bra sätt.

En Sibylla-kiosk här i stan tyckte sig ha ett problem när folk som skulle dit genade över gräsmattan och således förstörde gräsmattan. En dag såg jag hur de hade fixat till folks gräsmattegenande – det hade smällt upp ett staket så folk måste gå runt. Hallå? Om ni frågar mig hade rätt sätt istället varit att lägga ut stenplattor eller en grusstig så folk kan gå där det är mest logiskt. Numera har de dock byggt om helt och hållet och har entrén på ett bättre sätt. Se inte problem, se möjligheter!

Hur jag röstar i höst vet jag inte, min bror hade rätt i mång och mycket. Jag tror nämligen mer på etablerade partier än små missnöjespartier men brorsan gav mig lite att tänka på.

Dagens humor i den här soppan är nog när RIAA stämmer en kvinna som inte ens ägt en dator i sitt liv.

Skriv en kommentar