Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Ingen jäkla reklam, tack.

21 februari, 2006 (22:11) | Politik | Av: MaxH

Jag ogillar reklam riktigt mycket. Jag förstår varför reklam existerar men jag vill inte ta del av den. Naturligtvis är det svårt att inte ta del av den på t.ex. bussarna som rullar i stan, men det kan jag stå ut med. Men när reklammakarna dessutom vill att jag ska ägna min dyrbara tid för att lyssna eller läsa på deras smörja som jag absolut inte är intressrad av och sedan dessutom sedan ta hand om deras skit de tvingar på mig genom brevinkastet så lackar jag ur. Rejält. Därför har jag på min ytterdörr en lapp påklistrad där det elegant står ”Ingen reklam, tack.”. Med det slipper jag ofta de massiva pappershögarna som bildas av reklam som förutom miljöpåverkan även besparar mig tiden att ta hand om det. När någon ändå dimper in försöker jag haffa dem i trappen och ifrågasätta dels vad de gör och dels deras synförmåga.

Men det som är underligt är varför i valtider politiker och partimedlammar tror att jag ändå vill ha deras partipropaganda och varför de anser sig inte dela ut reklam. Syftet är detsamma som konventionell reklam: övertala folk personligen eller genom någon slags information att just de är bätte än sina motparter och därför göra något de tjänar på. Sist det var val kom det en bunt information från såväl Moderaterna som ville att jag skulle personrösta på några lokala moderater samt Centerpartiet, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna som också tyckte jag skulle få lite av deras information i pappersformat. Jag ringde då faktiskt polisen för att rådgöra över det hela, det kan tyckas löjligt men det är så irriterande när det inte slutade. Polisen jag pratade med kom fram till att det inte går att polisanmäla personerna för något, det skulle möjligtvis vara förargelseväckande beteende, men då måste de i princip så och banka på dörren i en halvtimma och vråla i trappen. Nedskräpning är det inte eftersom det är inne hos mig det hamnar. Om jag däremot lägger ut det i trappen igen så är det nedskräpning från min sida.

Snart är det val igen och i dag har säsongen invigts igen. Jag sov lite efter jobbet och under tiden ringde det på dörren. Då det inte kom något svar från mig valde personerna att istället lägga in två lappar, en med partipropaganda och en ”vi har sökt dig”-lapp. Jag vaknade av att de plingade på dörren, men var rätt borta och förstod inte att det hade plingat. Kort senare såg jag lapparna och såg då att det varit SSU, två personer vid namn Sten Helleng och Anna Sjödin. Är det en riktiga Anna som söp till vid Crazy Horse i Stockholm känner jag mig hedrar och fundersam vad hon gör här ute i bushen.

Irritationen över att de anser sig stå över min vilja och ändå tror sig kunna fiska röster på det sättet fick mig, eftersom jag missade dem i trappen, att skicka ett mail till västmanlands kontaktpersoner samt till de adresser jag antar namnen som stod på lappen har. Jag har inget emot SSU mer än vad jag har emot vilket annat parti som helst som är i riksdagen, jag är däremot strängt emot oönskad reklam, politikers respektlöshet och ren och skär idioti.

Nu höll jag på att skriva något om vad respektlösa människor förtjänar, men jag tror jag håller mig. Förresten, ni som läser, kommentera vet ja! Jag vill veta vilka ni är och vad ni tycker om det jag skriver.

Kommentarer

Kommentar av Heh, härligt skrivet, faktiskt rätt bra, krönikör nästa? :P
Skrevs 21 feb 2006, 22:43

Heh, härligt skrivet, faktiskt rätt bra, krönikör nästa? :P

Skriv en kommentar