Fem minuters semester

11 mars, 2006 (23:19) | Daniel, Jobb | Av: MaxH

Nu brjar jag bli lite rdd. Frra helgen var en katastrof dr saker bara fortsatte ven efter att jag hade bloggat. Nu har jag inom en halvtimma lst tv problem som jag haft ett par mnader. Frgan r om jag br kpa en lott och i s fall om det kan vnta tills imorgon, eftersom det nu r sent och fr kallt ute. En olycka kommer sllan ensam, det lrde jag mig frra helgen, men uppenbarligen kommer inte heller en lycka ensam. Det tackar vi fr och glmmer irritationerna. Men jag avstr nog frn besvikelsen i en lott, jag har aldrig trott p lotterier.

I onsdags kte jag ner en svng till Arbetsfrmedlingen fr att lyssna p information om hur det var att arbeta i Spanien. Hon som pratade hette Isabel och kom frn landet i frga, strax utanfr Valencia. Vanligtvis brukar jag ltt tnka p annat efter ett tag i sna situationer men det hr tog min fulla uppmrksamhet. Var det finns jobb, vilka branscher, hur det r att bo, semesterdagar, lunchtider… Hon pratade s klart engelska med vi som var dr, 25 pers eller s, men nr hon sa namn p stder och andra egennamn hrde man den vackra spanska dialekten, annars r det ju vanligare att man hr latinamerikansk spanska i Sverige. Eftert pratade jag lite och frgade lite extra om att arbeta i just Granada och s och det var helt underbart att prata med henne. Inte fr att hon var speciellt st utan helt enkelt bara fr att det var riktig spanska. Spanska skmt, spansk sarkasm… h vad hrligt. Och i fem-sju minuter var jag i Spanien. Innan jag visste ordet av ppnade jag drren ut till gatan igen och ute fll snn ltt. Fast det var ltt slog den mig i ansiktet ganska hrt – i fem minuter hade jag varit nere i Spanien och snn som fll p mina kinder drog mig snabbt tillbaka. Det var sknt s lnge det varade – oerhrt sknt.

Som jag berttade tidigare rkade jag ut fr en olycka i pulkabacken fr snart tv veckor sedan d jag kte pulka med familjen. Frresten ker min syster hem om ett par timmar och det r s klart trkigt – men livet har ju sin gng. Vi har idag njutit av den cider hon hade med sig, en speciell cider som tydligen r bermd frn just norra Spanien. Minerva hller upp ciderDen ska hllas upp i glaset genom att sls i kanten p glaset med hg fallhjd frn flaskan. Detta fr att man ska syrestta cidern, sedan ska den drickas upp fort och drfr hller man bara upp nn eller ngra fingrar. I barerna i norra Spanien hller kyparn upp till gsterna vilket r en ganska speciell grej. Jag fick prova p och det r inte en helt enkel grej att pricka glaset. Cidern som syrran hade med sig var s klart god och det gick upp i huvudet lika snabbt som nr jag beskte syrran.

Frresten, det jag skulle bertta om min olycka tidigare var min rumpa fortfarande gr ont och jag brjar fundera p om man kan bryta rumpan. Ni kan vl bertta det i s fall s man i s fall uppsker doktorn.

Skriv en kommentar