Hlsa tekoppen

8 maj, 2006 (21:00) | Daniel, Familj, Jobb | Av: MaxH

I sndags var jag ut till Aros Motorveteraners marknad och kte dit med pappa p hans motorcykel. Nr han sa att han skulle ka hoj blev jag lite, hur ska man sga, besviken. Besviken drfr att det r lite mer don med det hela, man mste tnka p hur kallt det r i luften och ta p sig, ta med hjlm, ja, allt det dr. Det r inte s lngt frn mig till platsen, men nd. Nr vi vl kte knde jag hur sknt det faktiskt var, jag gillar att ka hoj och sdr. Och luften var inte kall alls, det hade nd hettat till ordentligt.

P vgen dit mrket jag hur andra motorcykelkare hlsade p oss, ngot som r ganska vanligt. Jag drog mig till minnes frsta gngen jag skulle ka med farsan p hojjen, han frklarade just det fenomenet. Till saken hr det att pappa ibland frklarar saker man redan vet eller hur saker var p hans tid. Stddiga jag avfrdade det hela med tanken ”jaja, p femtitalet kanske…” och s kte vi. Men se dr, farsan hade rtt. Snabba sporthojjar som harleys som lutar som segelbtar i kurvorna, ja, alla hlsade. Och vi hlsade tillbaka. Och i lrdags brjade jag fundera p det dr. Varfr gr man s? Jag knner dem inte, de knner inte mig, men nd… Visst, det r ett gemensamt intresse, men jag gr inte omkring och hlsar p alla som gillar datorer eller spelar Live for Speed. Jag kom ocks att tnka p att i Castell de ferro, byn i sdra spanien dr vi ofta har spenderat somrarna, s har vi ocks hlsat p knda och oknda p kvllspromenaderna. Nr jag var yngre och stojjade omkring dem och tiggde efter glass mer n att just promenera frgade jag mamma om vi knde de som just hlsade s vnligt Buenas noches till. Nu r ju inte byn speciellt stor och det r mnga som terkommer sommar efter sommar, men ofta var det helt oknda mnniskor. Jaha, okej. Buenas noches p er med d. Jag antar att det har att gra med att man r i samma sits, bildligt talat. Lastbilschaffisar gr samma sak och de tuffar p, hojkarnas vind fladdrar i hret och i Castell de ferro har man s jkla trkigt efter maten att man tar en promenad fr att inte stirra in i vggen. Ey mannen, du och jag, vi r nstan samma, jao.

Men till marknaden kom vi efter lite hlsande. Bde pappa och jag r skrotsamlare, tyvrr, s vi bda trivs p sna dr marknader. De flesta hade redan kte hem, men det som fanns att se var nd frvnansvrt olika saker. Det var allt frn Opel-kofngare till rattar till gamla biltidningar frn 50-talet till 60-talsmopeder till… jisses. Sg ntt som inte gick att kpa. En snubbe hade tom en tennkulemotor dr som han drog igng, men det r oskert om den var till salu. Varmt var det och det var trevligt att de hade glass till salu i fikatltet.

Idag efter jobbet hll de ntligen p att asfaltera utanfr min port, det har varit uppgrvt dr sedan oktober eller ntt snt. Jag tror det var ett panikbyte av nge rr dr d. Hur som haver var jag vldigt varm och trtt efter jobbet och bestmde mig sledes att ta en l p balkongen. Direkt ovanfr de stackars asfalterarna. Det var riktigt sknt, man satt och gassade och slurpa p len medan tre andra jobbade med den heta asfalten. Kndes nstan taskigt, men jag frgade i alla fall inte nr de slutade och andra sdana frgor.

En stund senare gick jag fr att gra lite te. Nu r det s hr att jag bor sjlv, lite trkigt, men s r det i alla fall. Och jag kunde vid min gud inte hitta den tekopp jag anvnder. Jag har en speciell kopp som rymmer en halv liter som jag alltid dricker te ur. Och den kan bara vara p fyra platser: vardagsrumsbordet, diskbnken, diskmaskinen eller i slasken. I sllsynta fall ocks vid datorn. Nu har jag till och med letat efter den i sovrummet men utan resultat. P en chat brukar vi skmta om att vi kan ringa borttappade saker (uppkom nr en person hade som reflex att ringa sin limpa eftersom han brukade ringa sin mobiltelefon nr glmt var han har lagt den) och jag nmnde om ngon kunde ringa min svarta tekopp. Man brukar p ntt mystiskt stt hitta sakerna efter att man drar det skmtet, men icke. Jag funderar om diskmaskinen har slukat den. Vad tror ni?

Buenas noches.

Kommentarer

Kommentar av Has encontrado ya la taza? si no te puedo prestar una, yo tengo tazas asi de grandes. Esta bien que hagas cosas con tu padre, parece que te gusta. chao
Skrevs 2006-05-10

Has encontrado ya la taza? si no te puedo prestar una, yo tengo tazas asi de grandes.
Esta bien que hagas cosas con tu padre, parece que te gusta. chao

Kommentar av
Skrevs 2006-05-10

Sluta leta efter tekoppen. Nr du inte bryr dig om den slutar den gmma sig och kryper fram.

Skriv en kommentar