Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Nu handlar det om mopeder

27 maj, 2006 (01:02) | Daniel, Motor | Av: MaxH

Jag köpte en moppe för snart två veckor sedan. Första reaktionen från en miljömedveten tjej var ”Varför åker du inte cykel istället? Billigt och motion ingår.” Tja, jag är bekvämt. Och så är det roligt att åka motordrivet. Fördomarna mot mig har kommit som hagel och jag antar att jag får tåla det. Men faktum är att det är närmast en idioti att ha bil när man bara rör sig inom stan. Hursomhelst, det är hur skönt som helst att inte behöva gå, cykla och tigga skjuts till saker och ting. Mamma nästan tvingade mig att välsigna den (jag är ju katolik) och jag bad prästen att specifikt välsigna motorn vilket han var snäll och gjorde. Den var förresten välsignad innan jag försäkrade den… lite skoj tanke. Hur som haver så sa prästen att en välsignelse inte är någon garanti för att saker ska hålla. Vi får hoppas att det hjälper, den gamla moppen hann aldrig bli välsignad innan den skar ihop…

Jag har ägnat några dagar att fara omkring i Västerås och liksom upptäcka såna här dolda ställen samtidigt som jag lär känna hur moppen är. Jag hittade typ sex bilvrak på två dagar och kom att tänka på miljön igen. Min gamla mopeden har, tack vare farsan, reparerats för att säljas och idag passade vi på att ta en mopedtur han och jag. Kändes lite konstigt först men det var skönt ärligt talat. Nu säger farsan att han vill behålla den gamla moppen…

Under mina upptäcksfärder i stan har jag insett att det inte finns några riktigt sköna cykelbanor i stan för att nöjesåka på, fast jag bor i cykel- och gurkstaden. Guldkornen är få även om de finns. Det är ju bara sååå tråkigt med cykelbanor som går bredvid en stor väg och är rakare än vägarna genom öknarna i USA. Och trots att Västerås har sloganen ”mälarstaden” går det inte att ta sig på cykelbana varesig längs med mälaren någon längre sträcka eller bredvid svartån genom staden, utan bara bitvis. Trist tycker jag.

På det här har man nu blivit arbetslös ”på riktigt” nu och börja dra igång allt det som det innebär. Har inte haft så mycket tid ledigt ändå, det har varit ärenden och måsten ändå, men det har varit på en lagom nivå. Någon dag var jag av uttråkning nära att ringa farsan och fråga om man skulle hitta på nått. Istället moppade man till IKEA för att köpa till laptophylla och datorhållare till mitt datorbord och råkade på en f.d. arbetskamrat. Femton skratt och två korvar senare moppade man hem, lagom avslappnad på sin sköna Honda SFX 50.

Skriv en kommentar