Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Ordlekar i Kina?

23 oktober, 2006 (22:07) | Daniel, Skola | Av: MaxH

Skepp och hoj, tentan är nu inne på samma vecka. Jag är något lugnare gällande den, fast jag inte borde. Till råga på allt är jag nu snörvlig och jävlig så pass att jag kasnke borde vara hemma imorgon, men med en gästföreläsare från MIT är det nog en dum ide. Ipren får bli min vän helt enkelt.

Smygreklam: FZ-bloggar: http://www.fz.se/bloggar Där kommer jag skriva mer spelrelaterat, så klart.

chinaguohui.pngEn tjej i klassen frågade, eller nästan… pushade liksom, för att vi skulle åka till Kina i vår. Bara sådär liksom, hälsa på Fredrik Härén som var och föreläste för oss. Att bara dra igång ett projekt sådär, samla ihop pengar på nått sätt är verkligen inte jag. Det fick mig att tänka vad i HELVETE det är jag pluggar. Jag kom fram att jag INTE tar initiativ vilket alltså säger att jag bör börja göra det lite mer och inte vara så jäkla feg som jag kan vara. Så det lutar att jag hakar på till Kina, som en annan kursare sa -”Det är ju iaf gratis”. Det är ju sant, om vi får ihop pengarna som krävs då. Inte en aning än, just nu är det bara en idé, första mötet om det kommer nästa vecka eller nått sånt. Naturligtvis kommer vi försöka baka in det i kursen på nått sätt. Alltså, fatta… Kina!

Igår såg jag filmen Cars (eller Bilar som den heter på svenska), den nyaste Pixar-filmen. Återigen visar Pixar var skåpet skall stå. Det var en vanlig saga men de detaljer som de lägger ner energi på gör att jag njuter av filmen på ett sätt som jag saknar i andra filmer. Just de grafiska detaljerna gällande personligheterna, likheten med verkligheten (de åker ut och välter traktorer!), jag bara njuter fullkommligt. För övrigt såg jag V for Vendetta igen, och, alltså, den är så jävla underbar. Den fick mig att se att jag älskar välbyggda dialoger, ett exempel:

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I’m not questioning your powers of observation I’m merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

Helt underbart. Samtidigt har jag upptäckt sambandet mellan att jag gillar en del svensk rap, gamla Just D-skivan och Robert Broberg. Ord! Att leka med ord, dialoger och övht kommunikation kan bidra till helt underbara kreationer. Lyssna på t.ex. Robbans ”Öken”. Vet ni vad? Ändå hatade jag svenskalektionerna i skolan, men så klart, man blev väl skolskadad.

Vad är skillnaden på att lära sig och komma ihåg? Gigantisk.

Skriv en kommentar