Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Jag tillhör 3%-folket

17 november, 2006 (16:22) | Daniel | Av: MaxH

Nu har jag gjort något som bara 3% gjorde förra året, jag har bytt bank. För några månader sedan fick jag nog med otrevligheter av den bank jag haft i typ sexton år. När jag var runt femton år tog jag det vuxna steget att öppna ett konto i Sparbanken för att på ett enkelt sätt spara pengar på ett konto samtidigt som att ta ut pengar vid behov. Minutenkort var underbart.

sparbanken.gifFör några månader sedan fick jag för mig att skaffa legg eftersom jag varit utan i 7-8 år (och det faktiskt funkat utmärkt, skaffat tre lägenheter, röstat alla år. Behovet var rätt borta tills jag skulle börja skolan nu i höst). Jag gick till min bank vid ett tillfälle där jag hade en vän med mig eftersom jag är säker på att det räckte med en vän som intygade att jag var jag för det hela. Detta eftersom förra gången jag skaffade råkade min mor vara i banken och hon kunde vara mitt intyg.

Jag räckte fram det hemska fotografiet på mig och visade upp min kompis och sa att jag ville ha legg. Först säger den söta och mycket ickepedagogiska expediten att de inte beställer legg om man inte har ett giltigt legg och hänvisar mig till Svensk kassaservice. Med minnet av händelsen åren innan frågar jag hur det kunde accepteras då. Hon envisas och säger att man ändå måste ha personbevis och jag frågar igen hur dem då kunde göra det förra gången då jag hade min mor med mig. Det slutar med att vi kollar upp det på FSB’s publika webb där det står att det måste vara familj med som intygar, om man inte har personbevis. Vilket alltså betyder att både hon och jag hade fel på varsin punkt.

Okej, det kan jag ta, jag har inga problem med att ha fel. Däremot kan jag inte ta att hon har fel utan att veta om det, bemöter kunder som om vi vore apor på ett zoo och dessutom hänvisar mig till ett andra ställe. Och detta efter 20 minuters kö. När jag gick därifrån har hon också mage att säga ”Tack för att du säger åt oss hur vi ska arbeta”. Det kan ha varit ett ärligt menat tack men jag tror inte det. Så där och då bestämde jag mig för att för en gång skull sumpa den där banken. Jag har inga stora inkomster eller lån, men den händelsen var droppen av mina erfarenheter med dem.

Vilken bank jag valde spelar inte så stor roll, men de har bankdosa som inloggningslösning till sin internetbank och det är inte FSB. Och framför allt, de välkomnade mig som kund.

Skriv en kommentar