Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Att hälsa

6 juni, 2007 (00:18) | Daniel, Vänner | Av: MaxH

Alltså det här med att hälsa folk, vad är det för nått egentligen? Jag menar inte när man skakar tass, utan när man ber någon (som t.ex. pratar i telefon med en bekant) att hälsa den personen denna någon pratar med. Jag förstår att det i grund och botten är en trevlighetsgest så klart, men vad ger det egentligen?

Här om dagen fick jag för mig på att fundera just på hur mycket en via-hälsning ger mig. Egentligen är den helt värdelös. Man ska hälsa så fort någon prata i telefon och med dagens mobiltelefoner blir det några gånger per dag om man är någorlunda social. ”Vem pratar du med? Aha, hälsa från mig” ligger djupt i mig känner jag och jag funderar på om det inte ändå är mest för en själv, för att behålla sitt ’nätverk’ med människor. Och för att berätta för de som pratar att de känner sig utanför just då. Det finns ju en dag då jag kan behöva ringa kompisen morsa och tigga några bullar. Kanske. Personen som tar emot hälsningen får informationen vem ens bekant umgås med, annars är det väl inte så mycket mer.

Jag funderar på att sluta med de här idiotiska via-hälsningarna – om man då inte vill något speciellt givetvis, men så här spontant känns det att man hälsar lite reflexmässigt så det kan bli svårt. Vilket så klart gör det ändå mer till skäl att sluta så klart… inte att det är svårt, men att det inte ska vara reflexmässigt, det ska vara med medkänsla och omtanke för personen man hälsar till.

Skriv en kommentar