Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Världen har blivit mindre

5 juli, 2007 (12:29) | Interwebben, Vänner | Av: MaxH

Det var ju lite sen jag bloggade, så nu passar det ypperligt att göra det tycker jag.

Världen har blivit mindre i och med de tekniska framstegen, ett exempel var nyhetsrapporteringen från vietnamkriget när de dagarna begav sig. Jag har blivit påverkad på ett personligt plan, nu två gånger på ungefär en månad. Första gången var det en tjej från Estland som hörde av sig efter att ha hittat mig på orkut, en stor webbcommunity. Jag lärde känna henne när jag åkte dit med skolklassen när jag fick i årskurs 9 och bodde hos henne en vecka, senare kom deras skolklass till oss och vi hon bodde hos oss en vecka. Det var förresten strax innan Sovjetunionen föll och det gjorde det hela extra spännande. Att hon nu hittat mig efter 15 år är något av ett mirakel i mina ögon.

Andra gången är en nätdate från… förra seklet, 1999, som hittat mig genom Facebook, en annan stor webbcommunity. Här är det ’bara’ ett par år sedan, men fortfarande lika skoj. Jag visste att hon flyttat till Brasilien (hon bodde ’bara’ i England när vi lärde känna varandra) men tappat bort alla andra kontaktuppgifter. Lika skoj var det att få prata med henne. Hon visade bilder å grejjer på var hon bodde nu.

Världen har blivit mindre och jag har fått känna på vilka problem de förde med sig. När jag pratade med tjejen som bor i Brasilien var det lite svårt med tiderna – klockan var runt midnatt för mig och hon skulle äta middag. Jag har dock blivit van redan på annat håll. Jag är med i ett spelprojekt, CLC, där vi är ett tiotal som administrerar det. Vi har på senare tid fått in folk från andra delar av världen än Europa, vi har en kille från Australien och en kille från USA. Jason, killen i Australien lever ju rätt mycket ’före’ oss, så när det är kväll och action hos oss är det 5-6 på morgonen. Jag vet inte hur han klarar av att jobba, men på nått sätt är han vaken med oss på våra kvällarna innan han piper iväg till jobbet. Samtidigt måste USA-snubben vara vaken kring 11-12 för att umgås med oss. Att vi valde dem är av samma skäl – vi vill ha en administratörer vakna även när vi Europeér sov. Vi håller kontakten genom en röst-chatt… och det känns ibland väldigt overkligt när jag inser att han vars röst jag hör egentligen borde sova nu. Eller när de säger att de ska äta frukost och min klocka är åtta på kvällen.

Världen har blivit mindre men jag vet inte om jag hänger med.

Skriv en kommentar