Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

…y de tapa que quereis?

12 augusti, 2007 (13:09) | Daniel, Familj, Vänner | Av: MaxH

Som ni ser nedan har jag äntligen varit i Spanien och besökt släkt, vänner, barer… landet. Jag verkligen tycker om Granada, det är en stor del av mig. Det är svårt att förklara, men det ligger i människorna, i staden, i vädret, i kulturen, i historien, språket… Man lever på ett helt annat sätt där. Man lever. Att jobba suger där, där jobbar man för att leva, liksom… istället för att köpa prylar och vinna livets race så spenderar man pengarna på att leva. På resor, på mat, på träffa vänner, familj. Och man mår bra som bara fan. Det är väl därför min farsa lär ha sagt ”Arbeta i Sverige, Leva i Spanien.”

Jag tror att ni förstår att jag gillade min resa och saknar Granada, men jag tror knappast ni förstår varför, fullt ut. Man måste ändå uppleva det för att uppskatta, eller i alla fall förstå, det… varför jag försöker förklara om och om igen vet jag inte. För att det är så underbart, för att locka ner er?

dscf1625.jpg

Missförstå mig inte, jag har saknat saker härifrån. Bandbredden givetvis (gisses vad vi är utvecklade här, ni anar inte vilken lyx vi har. Levde med 1M/128k…). Vännerna, ni vet vilka ni är. Att kunna vara ensam (öh. är väl min svenska del där antar jag). Moppen, fasiken för att vara beroende av andra hela tiden. Fick jag en enda önskan skulle jag ta med mig alltihop till Spanien.

De sista veckan har man försökt, på nått sätt, att med sig ’en del av landet’ hem. Som så många gånger förr har det varit struntsaker, t.om. några småstenar från stranden. Och som ALLA gånger förr har jag misslyckats totalt. Enda sättet att inte vara vemodig är att åka ner igen, eller veta när man kommer ner igen… och som student i Sverige är inte så jävla lätt (men det måste tilläggas att det är svårare som student i Spanien att få pengar över. Man bor hemma tills man gifter sig.) Så nu blir det att trösta mig med minnen, vänner och de få saker som jag tog med mig hem.

Kommentarer

Kommentar av Låter som om det inte skulle passa mig. Jag jobbar för att det är kul. Jobbet är lika stor del av livet som fritiden. Låter som en kultur som är snudd på fientlig mot livsyrken, t ex inom vetenskap.
Skrevs 12 aug 2007, 13:16

Låter som om det inte skulle passa mig. Jag jobbar för att det är kul. Jobbet är lika stor del av livet som fritiden. Låter som en kultur som är snudd på fientlig mot livsyrken, t ex inom vetenskap.

Kommentar av Man är inte fientligt mot jobb, tvärtom, jättemånga som startar egna företag där och jobbar häcken av sig, dessutom är det ju mycket svårare att leva där utan jobb och det har ju gjort folk mer arbetsbenägna. Menar mer att pengarna man tjänar
Skrevs 12 aug 2007, 13:22

Man är inte fientligt mot jobb, tvärtom, jättemånga som startar egna företag där och jobbar häcken av sig, dessutom är det ju mycket svårare att leva där utan jobb och det har ju gjort folk mer arbetsbenägna. Menar mer att pengarna man tjänar spenderar man på ett annat sätt än i Sverige.

Kommentar av Men folk i Sverige spenderar ju också sina pengar på resor och mat. Och att träffa släkt och vänner, kostar det pengar? Om man går ut på stan förvisso, men det räknas väl in under ”mat”. Menar du att folk inte köper datorer, mobiltelefoner o
Skrevs 12 aug 2007, 13:27

Men folk i Sverige spenderar ju också sina pengar på resor och mat. Och att träffa släkt och vänner, kostar det pengar? Om man går ut på stan förvisso, men det räknas väl in under ”mat”.

Menar du att folk inte köper datorer, mobiltelefoner och mp3-spelare i Spanien? På vilket sätt skiljer sig spenderandet?

Kommentar av …som jag antog, måste upplevas för att förstås… :) Men, nått i stil med att man umgås mer och på andra sätt är rätt riktning på svaret.
Skrevs 12 aug 2007, 15:39

…som jag antog, måste upplevas för att förstås… :) Men, nått i stil med att man umgås mer och på andra sätt är rätt riktning på svaret.

Kommentar av Varför kommer jag till vad som en gång i tiden var min sida fapfapfap.net när jag klickar på funstuff? Har stängt ner den för tillfället pågrund av den vidriga mängden trafik jag fick ett tag (mer än vad som går för sig när man kör på vanli
Skrevs 19 aug 2007, 02:35

Varför kommer jag till vad som en gång i tiden var min sida fapfapfap.net när jag klickar på funstuff? Har stängt ner den för tillfället pågrund av den vidriga mängden trafik jag fick ett tag (mer än vad som går för sig när man kör på vanligt webhotell)

Kommentar av Danung: Ett konfigureringsfel som nu är fixat. Varför jag just hade den som index.html där vet jag inte… :)
Skrevs 11 sep 2007, 08:45

Danung: Ett konfigureringsfel som nu är fixat. Varför jag just hade den som index.html där vet jag inte… :)

Skriv en kommentar