Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Vilken resa alltså

17 september, 2007 (11:40) | Daniel, Skola, Vänner | Av: MaxH

Vilken resa alltså.

Först semestern i Spanien.. men när man sen kom hem var det full fart på en gång. Det var nollning som skulle planeras, det var umgänge med familj, flickvän, vänner… När nollningen (som nu heter ’rookieveckor’ istället på MdH, eftersom nollning är förnedrande) sedan drog igång var det ändå värre. Det var skönt att det var planerat, för man hade inte många lediga stunder på de två veckorna. Hade man inte en aktivitet på förmiddagen tog man igen sig lite, sen äta, sen spenderade man eftermiddagen och kvällen med de andra faddrana och rookiesarna.

dsc_0506.JPGI overallen, icke att förglömma. Det var skönt att man hade ovven på det sättet att man slapp bekymra sig om att skita ner den, behöva tvätta kläder och sånt. Man hade alltid en kapsylöppnare och barhanduk tillgängligt också. Under dessa dagar bodde jag konstant hos tjejen i Eskilstuna vilket var helt underbart då jag planerat att sova på en soffa och bo i en ryggsäck de dagar jag nu ville vara med. Nu kunde jag vara med alla dagar (vilket jag nästan var) och ändå kunna sova på ett någorlunda normalt sätt. Underbart. Det blev en del nödlösningar, t.ex. hade jag inte räknat med att få skolarbete så pass tidigt, men hörde om de som hade tentor under nolleveckorna… undrar vad lärarana tänker med. Det var jobbigare än vad jag trodde med planeringen och att vara med – men gisses vad jag är glad att jag var med! Jag var fadder för att dels ’ge tillbaka’ det jag fått när jag var nolla, men också kunna vara med då jag missade så mycket av min (pga sovplatser). Jag fick tillbaka det jag ville ha, det var underbart. Nu har man massor av nya vänner till på köpet!

Nu är det över och denna helgen är första helgen jag riktigt kan slappna av och sova ut, det har jag gjort också. I plugget har jag börjat läsa på min inriktning, vilket är skoj, gillar ämnena. Det enda är väl att vi innovationsstudenter som läser informationsdesign nu delar en kurs med massa ettor, och det märks att de är ettor. De vågar inte ta för sig, de vet inte riktigt hur man gör här i skolan… Det kommer väl lagom till kursen är slut ;)

Livet blir mer komplicerat när man blandar in fler människor. Det ska planeras, det ska pusslas, man ska umgås med vänner, vänners vänner, vänners familj, mina vänner ska umgås med mina vänner och min familj… Jag är lite ovan med det och på nått sätt så ser jag det som en temporär grej att vara så uppbokad – det har varit mycket med rookieveckorna och därikring, men det verkar inte bättre som om det blir såhär då och då. Jag saknar inte mitt gamla liv, det var ganska tråkigt även om jag gjorde det jag ville… eller okej, nu ljög jag, ibland saknar jag den lugn och ro jag hade då. Men på frågan om jag skulle byta tillbaka det? Aldrig i livet! Jag kommer aldrig sluta vara en gamer, men mitt liv har förändrats… eller snarare, jag har förändrat mitt liv, för det var ett medvetet val jag gjorde. Det blev bättre, till exempel är jag kärare än någonsin. Underbart, rekommenderas för den mentala hälsan.

Igår fick jag en länk skickad till mig, som jag önskar jag hade fått för ett år sen, eller iaf ett halvår sen då jag inte riktigt visste vad jag skulle plugga/göra i livet. Jag vet det fortfarande inte, men Steve Jobs har lugnat mig. Du ser filmen här nedan. Den är en kvart lång, men den är värd att se. Igen, den är värd att se.

Kommentarer

Kommentar av Smart att blogga och skriva om något som man inte tar för givet. När du sedan börjar fundera på vad du har i vardagen är det bara att läsa det här inlägget igen. Kul att höra att du mår bra och att du trivs på MdH. Men det är aldrig försent
Skrevs 17 sep 2007, 16:15

Smart att blogga och skriva om något som man inte tar för givet. När du sedan börjar fundera på vad du har i vardagen är det bara att läsa det här inlägget igen.
Kul att höra att du mår bra och att du trivs på MdH. Men det är aldrig försent att börja på UU :)
Vi ses!

Skriv en kommentar