Hur kreativ fr man vara fr sina vnner?

21 september, 2007 (13:51) | Daniel, Familj, Film/TV/Radio, Interwebben, Jobb, Skola, Vnner | Av: MaxH

Min hemsida och mail var nere ett par dagar, p grund av ett missfrstnd frn Loopia.se’s sida. Ganska skoj faktiskt, domnen slutade fungera och s skickar de en faktura som gller frn 2007-10-23 och frammt (fast jag har betalt rsvis och hittils fram till 2007-11-28). Nvl, nu hoppas jag att allt r utrett, ni kan lsa hela mailkonversationen hr.

Jag har lrt mig ngot nytt denna vecka. Jag lr mig ntt nytt varje dag visserligen men detta var en strre proportion. I frra veckan var jag nmligen p en helt underbar gstfrelsning dr Teo Hrn frelste om just kreativitet. Jag har varit p hans brors frelsning frra ret, Fredrik Hrn, s jag visste vad som vntade ungefr. nd satt jag dr som en frstaklassare och skrattade verkligen t hans skmt mellan varven. Har ni chansen, g p ngon av deras frelsning, oavsett ni r intresserad av kreativitet eller inte. I vilket fall. Frelsningen tog mig med storm (i r igen) och det r inte riktigt ngot man kan slppa, det ar nn vecka innan man slutar tnka p den. P hans logik, hans skmt, hans goda rd. Och uppspelt som man r s berttar man om detsamma fr ens vnner och bekanta och frsker s klart dra samma skmt, bertta samma ponger och samma logik.

brain3.pngDet jag lrde mig dock var att alla r inte intresserade av att veta av det kreativa tnket. En person bad mig sluta tjata om frelsningen och en annan bytte samtalsmne efter att ha sneglat bort och vntat p att jag skulle bli klar med min monolog. Jag frstr att personer har olika intressen – jag gillar datorer och lite bilar, brorsan r helsld p motorcyklar, tjejen lskar sjukhusserier och ska bli sjuksyrra, farsan lirar gitarr, biljard, ker hoj… och s vidare. Dremot var jag helt tvrsker p att 99% av befolkningen ville bli mer kreativa n vad de r. Sklet till det r man genom kreativitet fr mnga frdelar i livet. Jag pratar inte om att folk ska bli uppfinnarjockar eller f utspaceade ider eller bli konstnr eller ens frndra vrlden. Jag menar att man kan bli rapp i kften mot drrvakter, man kan lsa problem man fr hemma, man kan laga nya matrtter, man kan pussla ihop vardagen s man umgs med vnner, familj och flickvnnen och samtidigt plugga. Jag trodde verkligen att det var ngot alla strvade efter p ett eller annat stt men s klart kommer jag inte tvinga p ngon att lyssna p trkiga monloger om saker de inte r intresserade, fast det blir svrt att hlla tyst om det man brinner fr.

Synd. Det enda jag kommer tvinga p er r en video som skert hlften av mina lrare har refererat till. Dels r dess budskap bra och korrekt, genier r oftast skrattade t innan de blir genifrklarade. Dels visar det ocks hur fretaget bakom reklamen tnker – de har i mnga agerande visat sig vara vldigt kreativa och innovativa. Ibland har det fungerat, ibland inte.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2007-09-27

Vart ute o skte lite p fredrik Hren och d dk din blogg upp som en av de frsta trffarna.. Ville bara sga att jag upplevt samma sak som du vad gller hur lt mnga avfrdar kreativitet. Man mste inte frndra vrlden, men varfr inte frska? Jag tror mnga r s rdda att frlora det de har, s de vgar inte ta risker. Vad kan man frlora p kreativitet, kanske att det r ny-mark man bryter och f r vl de som vgar springa p ej kartlagt omrde, det och att vi har en mentalitet som frstrks av skola och myndigheter att vi r inte individer utan en kollektiv massa, dr vi gr bst i att passa in. (i alla fall om man generaliserar) Kan passa p att rekomendera en annan frelsare som heter Kjell Enhager, han sysslar med personlig utveckling, men kan varmt rekommendera att se non av hans frelsningar.
Benny

Kommentar av
Skrevs 2008-02-18

skna tankar.
att brinna fr ngot brukar betyda ett medlemskap i
monologmstarna ;)
fortstt s, fast i rtt skala vid rtt tillflle.
eller precis tvrtom…

Skriv en kommentar