Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Hur man gör något nytt av något gammalt

22 november, 2007 (14:02) | Jobb, Skola | Av: MaxH

Genom skolan har jag idag varit på en intervju där vi, en grupp studenter från MdH intervjuade Monica Oldenstedt på IndustriQompetens i Västra mälardalen AB. Mycket trevliga människa måste jag säga. Det jag fastnade för var dock inte hon, hennes kontor eller något annat, utan deras affärsidé. De har ett företag i linköping som utgångspunkt, där de i sin tur kommer ifrån Saab. De hade problem med att stundtals behöva säga upp personer och stundom rekrytera. Det medförde att kompetensen försvann. Lösningen var enkel: en poolbaserat företag i koperativ form där andra företag kunde vara medlemmar eller delägare, och då får hyra personal till sina produktionstoppar.

Företaget är fokuserat på industriproduktion främst. Hela iden går ihop genom att de samlar företag som har olika konjunkturer. Så när personal är överflödig på ett ställe jobbar de någon annan stans. Fiffigt! Fördelen är att de fårÂ? är kunnigÂ? personal som är fast anställda, inte omotiverad personal som mellan andra jobb arbetar på Manpower. Personalen får utbildning och stor trygghet, inte 2 veckors uppsägningstid samt lön baserad på stället man arbetar på, som hos andra bemanningsföretag. Företaget i Västerås startades år mars 2000 och vid det årets slut hade de 29 anställda. I skrivande stund är de 160 anställda med en soliditet på anmärkningsvärda 51%. Nice done, Monica!

Skriv en kommentar