Hur man gr ngot nytt av ngot gammalt

22 november, 2007 (14:02) | Jobb, Skola | Av: MaxH

Genom skolan har jag idag varit p en intervju dr vi, en grupp studenter frn MdH intervjuade Monica Oldenstedt p IndustriQompetens i Vstra mlardalen AB. Mycket trevliga mnniska mste jag sga. Det jag fastnade fr var dock inte hon, hennes kontor eller ngot annat, utan deras affrsid. De har ett fretag i linkping som utgngspunkt, dr de i sin tur kommer ifrn Saab. De hade problem med att stundtals behva sga upp personer och stundom rekrytera. Det medfrde att kompetensen frsvann. Lsningen var enkel: en poolbaserat fretag i koperativ form dr andra fretag kunde vara medlemmar eller delgare, och d fr hyra personal till sina produktionstoppar.

Fretaget r fokuserat p industriproduktion frmst. Hela iden gr ihop genom att de samlar fretag som har olika konjunkturer. S nr personal r verfldig p ett stlle jobbar de ngon annan stans. Fiffigt! Frdelen r att de fr? r kunnig? personal som r fast anstllda, inte omotiverad personal som mellan andra jobb arbetar p Manpower. Personalen fr utbildning och stor trygghet, inte 2 veckors uppsgningstid samt ln baserad p stllet man arbetar p, som hos andra bemanningsfretag. Fretaget i Vsters startades r mars 2000 och vid det rets slut hade de 29 anstllda. I skrivande stund r de 160 anstllda med en soliditet p anmrkningsvrda 51%. Nice done, Monica!

Skriv en kommentar