Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Även judas äter semlor

3 januari, 2008 (01:03) | Daniel, Familj | Av: MaxH

Nytt utseende på bloggen. Varför? Tja… Jag kände för det… Det gamla har som enda uppgift att vara just gammalt. Det får vara det någon annan stans. Nu är det nytt år. Nya tider. Och ett helt nytt liv. Välkommen! :)

Efter dagens rundfarande vet jag att enfashällspisar oftast inte har varmluftsfläkt eller variabla zoner. Nu bakar jag inte speciellt ofta ändå eller gör annan avancerad mat så jag behöver ha flera plåtar däri, men ändå. Inne på Mediamarkt (shit vad det var stort där inne, inte varit inne där sen de öppnade här i stan) hade de typ en halv fotbollsplan med spisar och säljarn tyckte vi kunde skaffa ett slovenskt märke vid namn Gorenje. Även om det tar emot lite så hade det märket gjort en hel del tjusiga grejjer må jag säga. Vår se vad det blir, Gorenje levererade mer än de andra märkena, men sen känner man inte till märket heller.

När vi letade frys och kylskåp kom vi snart på att de inte hade så värst mycket att välja mellan i den höjd vi skulle ha, 155cm. Efter ett tag bestämde vi oss att vi får bygga om skåpen ovanpå så vi får plats med 175 eller 180cm-skåp istället. Det skiljer ingenting i pris och man får mer att välja mellan. Efter ett tag fastnade vi för ett par Electrolux som var fina, båda för 12990 i orginalpris på elgiganten. Orginalpris säger jag eftersom vi så klart prutar. Köper vi saker för 30-35000:- (brorsans tjej ska ha spis och tvättmaskin) har man liksom rätt till det. Kyl å frys finns i rostfritt också men kostar då 3000 mer, spisen vi gillade på Elgiganten fanns också i rostfritt för 1000:- mer. Men jag vill nog fasiken ha det, jag har huvudet på att faktiskt inreda lägenheten. Köper man ändå nya vitvaror så skare fan vara.

Och just nu har jag faktiskt en liten bild av köket. Varma färger, trä och sådär, med inslag av rostfritt/silver. Tittade lite på tapeter på rusta av alla ställen, men där fick jag en bild av vardagsrummet, som förresten är snarlikt som köket. Snodde en bit tapet därifrån för att ha som referens. Sovrummet och hallen vet jag inte riktigt än dock.

Mitt i allt det där stannade vi till på Brynolf Bagare, som typ är stans bästa bagare, för att fika lite. Farsan tog en ostfralla medan jag ville ha lite mer bakelseaktigt… expediten föreslog en semla, och så blev det med ett litet skratt från bådas sida.

dsc00458.jpg

Gott nytt år! Väldigt gott!

Kommentarer

Pingback från […] är jag sugen på semlor […]
Skrevs 01 jan 2009, 18:53

[…] är jag sugen på semlor […]

Skriv en kommentar