Antec och Zalman, julens tysta riddare

6 januari, 2008 (05:01) | Daniel, Interwebben, Vnner | Av: MaxH

S har man vnt p dygnet igen. Hurra. Tack vare att man slappat ett par dagar nu, men jag behvde det verkligen. Av nn anledning s trodde alla att jag hade gott om tid till att gra allting eftersom jag var ledig, s man tvingades g up typ tidigt ett par dagar i rad. Gissa om man var trtt…

900_q.jpgKunde inte hlla mig hr om dagen. s jag inhandlade ett nytt chassi till min burk, ett Antec Nine Hundred, med urskten att jag gjorde det med julpengar som jag ftt. Trodde att det var dyrare n vad det var, s det blev ltt val. Chassit ska vara anpassat fr gamers, som jag r, men det vetifan. Spelentusiaster som kan meka med dator, visst… men inte gamers bara. Det r vldigt bra ventilation, men det r nog allt som r speciellt frutom dess snygga utseende. Kabelhrvan i ldan var svr att f bukt p, trots hjlpmedel med att gra kabelgator och spnna fast allt. Kablarna till panelen med starknapp etc r fem centimeter fr kort, s tills jag hittar eller tillverkar en slags frlngning till det fr jag tjyvkoppla igng det om jag rkar stnga av den. Det gamla chassit var jag grymt trtt p, det var ramsnett, taskig ventilation och de f flktarna som fick plats lt alldeles fr mycket. Detta frscha har tre 120mm flktar (tv fram som ocks kyler hrddiskarna) och en massiv 200mm-flkt p toppen. Frdelen med s stora flktar r att de behver inte snurra s fort fr att frflytta lika stor luftmassa. 200mm-flkten har en kapacitet p 82 CFM (cubic feet per minute) fast den bara snurrar med 400 rpm. Fr jmfrelse, en 80mm-flkt, ngot som kan sgas vara normalstorlek i sammanhanget, som snurrar irriterande hgljutt p 3000rpm har ungefr en kapacitet p 35-40 CFM. Mina mindre flktar snurrar med 1200rpm, men alla dessa siffror r lgsta instllningen. Orkar jag ppna chassit och stlla om fyra kontakter kan jag f en liten orkanvind dr inne med ungefr dubbla CFM per flkt, men till kostnaden av ljudet s klart. Har bestllt en flktkontroller som kommer om ngon vecka som kommer 00552914.jpgbli smutt tillgg p burken, tillsammans med min andra svarta multipanel. Enda missen r den vita DVD-brnnaren, den lyser verkligen malplacerad. Nn gng blir det vl en ny, svart, som ocks har SATA-kontakt s man slipper IDE helt och hllet.

I mrkret ser datorn enastende ut, tillsammans med mitt G15-tangentbord som ser ut att styra hela USS Enterprise. Jag har ett tag tnkt att mla om chassit till svart, drav svarta paneler, men jag orkade verkligen inte st ut med oljudet. Det hr nya har ven dmpade hrddiskhllare s man slipper dess vibrationer =)

Imorrn kommer de tre vise mnnen och lmnar lite presenter hos morsan (vi har bde spanska och svenska jultraditioner i vr familj)… ska ven lmna tillbaka en dator jag ominstallerat t en vn. Efter det mste jag, efter att ha spelat lite s klart, plugga. Har ett arbete att gra till nsta vecka, tror det var p 5-6 sidor, om omvrldsanalys och trendspaning. Hejja, hr kommer skolan! P detta har verkar det som om frkylningen brjar sl igenom p allvar nu, med rinnande snor junk. Hejja.

Skriv en kommentar