Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Antec och Zalman, julens tysta riddare

6 januari, 2008 (05:01) | Daniel, Interwebben, Vänner | Av: MaxH

Så har man vänt på dygnet igen. Hurra. Tack vare att man slappat ett par dagar nu, men jag behövde det verkligen. Av nån anledning så trodde alla att jag hade gott om tid till att göra allting eftersom jag var ledig, så man tvingades gå up typ tidigt ett par dagar i rad. Gissa om man var trött…

900_q.jpgKunde inte hålla mig här om dagen. så jag inhandlade ett nytt chassi till min burk, ett Antec Nine Hundred, med ursäkten att jag gjorde det med julpengar som jag fått. Trodde att det var dyrare än vad det var, så det blev lätt val. Chassit ska vara anpassat för gamers, som jag är, men det vetifan. Spelentusiaster som kan meka med dator, visst… men inte gamers bara. Det är väldigt bra ventilation, men det är nog allt som är speciellt förutom dess snygga utseende. Kabelhärvan i lådan var svår att få bukt på, trots hjälpmedel med att göra kabelgator och spänna fast allt. Kablarna till panelen med starknapp etc är fem centimeter för kort, så tills jag hittar eller tillverkar en slags förlängning till det får jag tjyvkoppla igång det om jag råkar stänga av den. Det gamla chassit var jag grymt trött på, det var ramsnett, taskig ventilation och de få fläktarna som fick plats lät alldeles för mycket. Detta fräscha har tre 120mm fläktar (två fram som också kyler hårddiskarna) och en massiv 200mm-fläkt på toppen. Fördelen med så stora fläktar är att de behöver inte snurra så fort för att förflytta lika stor luftmassa. 200mm-fläkten har en kapacitet på 82 CFM (cubic feet per minute) fast den bara snurrar med 400 rpm. För jämförelse, en 80mm-fläkt, något som kan sägas vara normalstorlek i sammanhanget, som snurrar irriterande högljutt på 3000rpm har ungefär en kapacitet på 35-40 CFM. Mina mindre fläktar snurrar med 1200rpm, men alla dessa siffror är lägsta inställningen. Orkar jag öppna chassit och ställa om fyra kontakter kan jag få en liten orkanvind där inne med ungefär dubbla CFM per fläkt, men till kostnaden av ljudet så klart. Har beställt en fläktkontroller som kommer om någon vecka som kommer 00552914.jpgbli smutt tillägg på burken, tillsammans med min andra svarta multipanel. Enda missen är den vita DVD-brännaren, den lyser verkligen malplacerad. Nån gång blir det väl en ny, svart, som också har SATA-kontakt så man slipper IDE helt och hållet.

I mörkret ser datorn enastående ut, tillsammans med mitt G15-tangentbord som ser ut att styra hela USS Enterprise. Jag har ett tag tänkt att måla om chassit till svart, därav svarta paneler, men jag orkade verkligen inte stå ut med oljudet. Det här nya har även dämpade hårddiskhållare så man slipper dess vibrationer =)

Imorrn kommer de tre vise männen och lämnar lite presenter hos morsan (vi har både spanska och svenska jultraditioner i vår familj)… ska även lämna tillbaka en dator jag ominstallerat åt en vän. Efter det måste jag, efter att ha spelat lite så klart, plugga. Har ett arbete att göra till nästa vecka, tror det var på 5-6 sidor, om omvärldsanalys och trendspaning. Hejja, här kommer skolan! På detta har verkar det som om förkylningen börjar slå igenom på allvar nu, med rinnande snor å junk. Hejja.

Skriv en kommentar