Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Månadens idioti

10 januari, 2008 (09:41) | Politik | Av: MaxH

Månadens idioti är helt klart att aktionsgruppen Bara Bröst fått genomslag i badhuset i Sundsvall. Jag kan inte annat än att hålla med Pär Ström i hans blogginlägg, och dagens inlägg får bli ett citat avÂ? hans inlägg:

Aktionsgruppen Bara Bröst har skördat en stor framgång. Badhuset i Sundsvall har efter gruppens protester beslutat sig för att tillåta kvinnor att bada topless. Aktionsgruppen ansåg det ojämställt att män fick bada utan något på överkroppen, men inte kvinnor. “Det en dålig lösning att välja att diskriminera en grupp. Det enda rimliga är att man har en gemensam regel för män och kvinnor. Får inte kvinnor vara utan överdel bör inte heller män slippa”, säger Ragnhild Karlsson från Bara Bröst.

Hon säger också till TT att förbudet mot toplessbadande är en del av sexualiseringen av kvinnokroppen. Normalt är det annars tvärtom. När kvinnliga kroppsdelar visas upp brukar det från feministiskt håll kallas för sexualisering av kvinnokroppen, eller “objektifiering av kvinnan”. Nu är det helt plötsligt tvärtom. Vad som än för stunden gagnar en feminist så är det alltid rätt, tydligen.

Dessutom är det utomordentligt larvigt att göra jämförelsen med männens bara överkropp till en jämställdhetsfråga. Â? Det riskerar att sprida ett löjets skimmer även över seriöst jämställdhetsarbete. JämO har visat prov på gott omdöme, och sagt att det inte var diskriminering när några kvinnor som visade brösten i badhuset i Sundsvall tidigare slängdes ut.

Om jämställdhet ska drivas in absurdum på detta viset, vad blir männens svar? Hur skulle män kunna vara lika larviga?

Jämställdhet bygger på jämställdhet, inte på att en part ska vara överlägsen den andra. Inte heller kvinnan överlägsen mannen. Välj hur fasiken ni ska ha det.

Länkar: DN, HD, Expressen,Â? SvD, Sydsvenskan, Aftonbladet,Â? Bara Bröst

Skriv en kommentar