Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

TrackIR Budget – en lyckad miss

26 januari, 2008 (00:54) | Spel | Av: MaxH

Jag har länge suktat efter en del hårdvara – dels G25-ratt och dels TrackIR. Den senare är mest cool grej dock då jag inte längre flyger så värst mycket. Senaste dagarna fick jag ett ryck igen och idag kom dock dödsstöten för TrackIR. Eller den riktiga dvs.

Jag googlade efter alternativ – även om det inte finns många aktörer lär det väl finnas flera? Ganska snabbt upptäckte jag att det fanns en gratis mjukvara kallad FreeTrack. Gav det inte så värst mycket uppmärksamhet då det ändå använder sig av sin egna vanliga webkamera, men tänkte testa iaf. Den senaste gratis mjukvaran för liknande grej inkluderade tre program och mycket kalibrering – en mardröm. Efter enkla tester av FreeTrack märkte jag att en vanlig TV-kontroll som man ’skjöt’ på webkameran lyste väldigt bra och programmet kände genast av en referenspunkt. Programmet kan fungera med en punkt (det styr två axlar) eller tre/fyra punkter (för sex axlar).

Efter lite velande lödde jag av den infraröda dioden från fjärrkontrollen som jag inte behövde, lödde fast två kablar till ett batteri, satte rubbet på en klämma på en keps, och testade i LFS. Fungerar ÖVERHÖRT bra:

kepir.jpg

Men efter en kvart märkte jag att jag inte hade någon känsel för bilen alls. Jag körde saktare och hade svårt att se vad som var rakt fram. Jag hade hört att det tar ett tag innan man vänjer sig, och i många fall gick det ganska bra – men jag märkte att det är ett tillbehör som inte behövs för racing. Antagligen funkar det hur bra som helst om man är en flygare, vilket jag har varit förut. Jag har länge varit sugen på att testa MS FlightSim X som blivit rosat av en del folk….

Skriv en kommentar