Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lägenhet eller lägenhet?

14 februari, 2008 (19:46) | Daniel | Av: MaxH

Då har det slutligen kommit. Jag trodde först det handlade om reklam men icke. Ett litet kompendium som beskriver vad de ska bygga om i mitt område och det var sannerligen inte lite. Här är listan på det som hyresvärden vill göra:

 • Stambyte
 • Nytt kök med nya vitvaror, ytskikt och köksinredning
 • Nya badrum
 • Upprustning av WC
 • Byte av badrumsfönster
 • Byte till säkerhetsdörr
 • Postboxar i entrén
 • Tidningsklämma vid tamburdörren
 • Förbättring av belysning utomhus
 • Gallring av vegetationen vid trånga passager
 • Förberedelse för individuell mätning av varmvatten

Detta till en kostnad av 800-900:- i form av hyreshöjning, och fem veckor planerat buller, bång och avsaknad av toalett. Nästan obeboeligt. Om ni frågar mig kommer det ta längre tid (dels eftersom det finns en vattenskada i min lägenhet, det verkar vara vanligt i området också) och kosta mer för oss. Jag bor i och för sig i typ stans billigaste lägenhet med en hyra på 3350:-/mån men givetvis blir en ökning till runt 4100:-/månaden rätt mycket. Till detta äventyr vill de sälja ut lägenheterna i vårt område och göra om dem till bostadsrätter men på den fronten vet jag inte riktigt hur det går. Jag tror det var 75% av hyresgästerna som måste vilja det för att det ska gå igenom.

Arbetetsstarten i nuvarande är planerat till november-december och kommer hålla på i tre år, i extremfallet kan de börja rota i min lägenhet om tre år. Visst är hyreshöjningen befogad. Men för er som följer min blogg och liv vet att jag antagligen kommer flytta till en bostadsrätt, där dessutom restaureringen är gratis för mig. Det är visserligen lite försenat men, men det jag föredrar att sänka min hyra och standarden samtidigt.

Kommentarer

Kommentar av Sänker du hyran och standarden samtidigt? ;)
Skrevs 04 mar 2008, 11:07

Sänker du hyran och standarden samtidigt? ;)

Skriv en kommentar