Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Gårdagens F1-cirkus

26 mars, 2008 (18:30) | Film/TV/Radio, Motor | Av: MaxH

cry.jpg

Livet är hårt. Skydd rekommenderas. (bilden är © Kvidd)

Idag såg jag halva ”Formula1: Lap Of The Gods” där en bitter kommentator visade lite filmer från 80-talet där de hade on board-kameror vid träningar. Tekniken då var ju inte inte riktigt lika… liten då så det blev mest vid träningar man fick se. Den bittra kommentatorn överöste en del gamla banor med antingen kritik över hur de kunde ens bli valda och använda i flera år, eller hur underbara de är och hur andra kunde användas när det fanns så fina som just dessa. När man lärt sig att ignorera kommentatorn var det riktigt skönt att se dessa gamla superstarka turbomotorer vråla på när de väl fick in växlarna. Det hade ju vanliga H-växlar där ett tag. Att se de gamla fyrkantiga kärrorna spinna loss och få släpp i kurvorna, höra turbon ’hosta’ när de släppte gasen… det var nog länge sen jag fick en sådan tillfredsställelse faktiskt.

Nu har de (äntligen!) tagit bort antispinn och bromshjälpen i dagens F1-cirkusen och.. äntligen kan vi få se lite riktigt bilkörning. Australiens race brukar visserligen ha många krascher, men att bara sju bilar av 22 tar sig i mål säger nog en del om de hjälpmedel de haft hittils. Jag fick också lust att hitta nått bilspel där man kunde köra på Long Beach (USA) samt gamla modellen av Kyalami (Sydafrika). Får se om jag gör slag i saken, det är mycket jag tänkt göra.

Skriv en kommentar