Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Fixa groparna, lugna ner er och släpp antaganden

8 maj, 2008 (13:29) | Daniel, Motor | Av: MaxH

Nu när det börjar bli vår är det också skönare att åka runt på moppen. Gruset är borta och vädret är varmt. I samband med att det blev ny kurs i skolan som har föreläsningar endast på eftermiddagarna slipper man ta på sig en varm jackan på morgonen och sen bära den resten av dagen, eller svettas med den på sig. Fett skönt.

Men jag har mer och mer börjat störa mig på hur ojämna Västerås cykelvägar är. Just därför har jag börjat åka mer och mer på gator och vägar, men delvis också eftersom det nu är vår så börjar alla ovana cyklister också ut å vingla runt utan att veta var de ska. Och innan någon frågar så, jo, jag går givetvis köra på gator och vägar med min 30-km/h-moppe. Motorvägar är off limit dock, förståerligt. Det är inte så värst angenämnt att åka på 70-vägar heller så jag undviker dem med.

Men det sjuka är många billister som måste störa sig på att jag åker på vägen. Och de som har släp, husvagn eller förresten allt som inte är en normal bil. Att jag sedan faktiskt åker 50 kmh på en 50-väg spelar ingen roll. Inte heller att bilen som åker om mig ska svänga av till höger om tio meter. Gisses alltså, lugna ner er.

Jag förstår dock att problemet är tvåeggat. Många antar när de ser mig att det är en 14-15-åring bakom styret som skiter i sig själv och andra, utan något som helst trafikvett. Ibland har folk stoppat mig och sagt åt mig om nått och de blir alltid förvånade när jag svarar förklarandes eller bara ber om ursäkt, utan att vara arg tillbaka. Jag antar att de hade förväntat sig att jag skulle ge dem ett finger tillbaka och sen bränna iväg.

En sak är säker dock – så länge stans cykelvägar är så gropiga som de är och det är lagligt att åka på gatorna så kommer jag fortsätta göra så.

Skriv en kommentar