Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Sköna Gotland

19 maj, 2008 (14:01) | Daniel, Skola, Vänner | Av: MaxH

Helgen spenderades på gotland där jag i dagarna tre festade och umgicks med andra. Arrangemanget heter Absolut Gotland, och… tja, jag såg nog en klockren förklaring av vad det är på Willes blogg:

Konceptet är även här förföriskt enkelt; 1 400 studenter bokar upp hela Kneippbyn och röjer loss en långhelg. Naturligtvis med skyttelbussar mellan byn och systembolaget i Visby. Här snackar vi fest av minst sagt liberal karaktär: Alkoholen flödar och det hånglas i varenda buske. Saker som utskänkningstillstånd är obekväma fantasier, någon annans problem. Töntiga liveband som spelar samma usla Per Gessle-covers varje sommar förekommer inte, musiken kommer från överdimensionerade bilstereoanläggningar (effekt sisådär 1200 W) inbyggda i hjulförsedda lådor. Piratkopierat? Finns det någon annan sort?

Absolut Gotland (och liknande fester som exempelvis Sjöslaget) kan bäst beskrivas som en paus från verkligheten. Några dagars frihet att festa loss. Blir man hungrig så grillar man, blir man törstig dricker man, blir man trött somnar man (och när man vaknar har ens vänner tuschat en måttligt naturtrogen karikatyr av det manliga könsorganet i ens panna). Segregeringar på grund av inkomst, etnicitet eller kön förekommer inte. Alla är studenter, med eller utan (men oftast med) overall. Våld förekommer praktiskt taget inte. Det enda som möjligtvis blir lidande är levern och den personliga hygienen; efter tre dagar luktar ovven rök, kroppen är svettig, huvudet värker och huden svider. Men med en flicka i ena handen och en öl i den andra är det faktiskt sak samma.

Huvudet på spiken, Wille. Förra årets AG var en helt surrealistisk upplevelse och detta år upprepades det på alla punkter. Det kunde inte ha blivit mycket bättre, trots vädrets samt mina egna usla förutsättningar. I sista stund ändrade sig en högre makt och gav oss mycket skön sol på lördagen, medan det enligt utsago spöregnade här hemma spöregnade. Och jag mådde utmärkt!

På väg hem från visby(bland annat systemet alltså) på lördagen skiner solen som fasiken, man börjar äntligen vakna till på riktigt efter att ha sett kompisen tappa en walkietalkie i Östersjön, ätit glass från sveriges största glassservering, surfat får, sett samma kompis olla ringmuren och så klart tankat på både lite mer dricka och mat plus grill. Då, i exakt rätt ögonblick sätter busschaffisen på exakt rätt låt; Peps Perssons Oboy, vilket vackert väder. Mass-extas utbröt på bussen som gungade hela vägen hem till Kneippbyn.

Tack alla deltagare för ett helt jäkla underbart AG!

Highlights:

Kommentarer

Pingback från […] sina invånare. Fan alltså, hur sjuk kan världen bli? Det här får mig att längta tillbaka till Absolut Gotland och dess total avsaknad av ansvar. Ska man skratta eller gråta? En kompis har börjat att avsluta […]
Skrevs 24 jun 2008, 02:11

[…] sina invånare. Fan alltså, hur sjuk kan världen bli? Det här får mig att längta tillbaka till Absolut Gotland och dess total avsaknad av ansvar. Ska man skratta eller gråta? En kompis har börjat att avsluta […]

Skriv en kommentar