Tripp till Grna Lund

6 juli, 2008 (17:39) | Daniel, Familj, Vnner | Av: MaxH

Igr gick jag upp tidigt och drog med mig min spanska sverigebeskande kusin till ett stockholmsbesk med mina vnner. Det var framfr allt Grna Lund som planerades och efter lite tgresande och kungshallenstande gick vi till djurgrden. Jag beskte grnan fr tv r sen och, well, jag var inte riktigt den som pallade av att sitta lngst fram/bak p vikingabten. I r satt jag mitt p och det passade mig mycket bttre – det r vl bara inse att jag inte r s mycket fr hjder.

I r hade jag bestmt mig fr att nyttja kbandet lite mer, och s blev det. Gungbten Vikingen, Berg och dal-banan Jetline, lite lite roligare men saktare b&d-banan Vilda Musen, hngversionen av densamma vid namn (Hx)kvasten, och vid lite vertalning ocks Extreme (film). Jag ville ocks teruppliva lite minnen s det fick bli Radiobilar samt en slush fr att svalka oss. Hade jag haft mer tid hade jag ocks kt Kttingflygaren (som jag kte tv gnger frra gngen jag var dr, det var avkopplande sknt!), Lustiga huset, samt Extreme igen.

Kusinen fick vertala mig att stta mig i Extreme, men liksom efter de alla andra hade jag vant mig och kunde slappna av mera, bde med hjder och g-krafter. Inte fr att jag skulle ka Fritt fall, men nd. Dessutom kom jag att tnka p att alla berg och dal-banor r ganska ryckiga, skarvarna mellan kurvornas sektioner mrks liksom rtt tydligt i nackmusklerna, ven om den nyppnade hxkvasten var bttre. Varfr kan man inte ha nn slags dmpning p det s inte varje svetsskarv mrks?? Jag vill ha djupa fall, hga berg och skarva kurvor, men inte med onaturliga rrelser, s att sga. I alla fall s var Extreme vldigt mjuk i sina ’kast’, det var liksom inga ryck, ven om det s klart frekom hga g-krafter och uppochnerdinglande. Fasiken allts, jag tror jag blev lite hooked p den.

Det enda riktigt dliga var att en del saker hade ganska lnga ker, framfr allt Vilda musen (som 20 minuter efter vrt k stngde fr dagen) och Hxkvasten, och rligt talat hade jag grna kt det mesta istllet fr att offra skert en halvtimma i att st i k 75 meter k (som sg ut som mindre eftersom de gr fram och tillbaka tre-fyra gnger i samma omrde). Kring fyra fick jag och kussen dra oss hem fr att hinna fira densammes och farfars fdelsedag – 115 r tillsammans – ven om jag och kussen var rtt trtta och lngtade mest hem. Jag hade sovit runt 4 timmar natten innan av ngon anledning.

P tal om hooked har jag blivit hooked p ntt annat, som dessvrre inte heller r s billigt, Daim-glass :( andra sidan r power meet NTLIGEN ver! s nu slipper man drggen s fort man ker i vstra delarna stan. Igr nr bror skjutsade hem mig frn fdelsedagskalaset (mm, ltt att korsa igenkorkade gator!) sg jag en peugo 205a krandes tmligen osakta, i vilket fall fr att ha tv pers p taket (som antaligen hll i en burk var) och en person stendes p passagerarsidan som stod med ena benet genom bildrren och kroppen utanfr och lburk i handen.

Mmm, S JVLA AMERIKANSKT BETEENDE!

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2008-07-07

Jag var p grnan i fredags med min familj.. ;) Vi missade varann darling. ;)

Kommentar av
Skrevs 2008-07-08

?!! :( Ska banne mig alltid ringa dig nr jag ker till tokholmen i fortsttningen!.

Kommentar av
Skrevs 2008-07-08

Mmm, tur att det inte var ni som fastnade i vilda musen.:) Vgade aldrig ka den, jag r lite feg av mig. ;)

Skriv en kommentar