Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tripp till Gröna Lund

6 juli, 2008 (17:39) | Daniel, Familj, Vänner | Av: MaxH

Igår gick jag upp tidigt och drog med mig min spanska sverigebesökande kusin till ett stockholmsbesök med mina vänner. Det var framför allt Gröna Lund som planerades och efter lite tågresande och kungshallensätande gick vi till djurgården. Jag besökte grönan för två år sen och, well, jag var inte riktigt den som pallade av att sitta längst fram/bak på vikingabåten. I år satt jag mitt på och det passade mig mycket bättre – det är väl bara inse att jag inte är så mycket för höjder.

I år hade jag bestämt mig för att nyttja åkbandet lite mer, och så blev det. Gungbåten Vikingen, Berg och dal-banan Jetline, lite lite roligare men saktare b&d-banan Vilda Musen, hängversionen av densamma vid namn (Häx)kvasten, och vid lite övertalning också Extreme (film). Jag ville också återuppliva lite minnen så det fick bli Radiobilar samt en slush för att svalka oss. Hade jag haft mer tid hade jag också åkt Kättingflygaren (som jag åkte två gånger förra gången jag var där, det var avkopplande skönt!), Lustiga huset, samt Extreme igen.

Kusinen fick övertala mig att sätta mig i Extreme, men liksom efter de alla andra hade jag vant mig och kunde slappna av mera, både med höjder och g-krafter. Inte för att jag skulle åka Fritt fall, men ändå. Dessutom kom jag att tänka på att alla berg och dal-banor är ganska ryckiga, skarvarna mellan kurvornas sektioner märks liksom rätt tydligt i nackmusklerna, även om den nyöppnade häxkvasten var bättre. Varför kan man inte ha nån slags dämpning på det så inte varje svetsskarv märks?Â? Jag vill ha djupa fall, höga berg och skarva kurvor, men inte med onaturliga rörelser, så att säga. I alla fall så var Extreme väldigt mjuk i sina ’kast’, det var liksom inga ryck, även om det så klart förekom höga g-krafter och uppochnerdinglande. Fasiken alltså, jag tror jag blev lite hooked på den.

Det enda riktigt dåliga var att en del saker hade ganska långa köer, framför allt Vilda musen (som 20 minuter efter vårt åk stängde för dagen) och Häxkvasten, och ärligt talat hade jag gärna åkt det mesta istället för att offra säkert en halvtimma i att stå i kö 75 meter kö (som såg ut som mindre eftersom de går fram och tillbaka tre-fyra gånger i samma område). Kring fyra fick jag och kussen dra oss hem för att hinna fira densammes och farfars födelsedag – 115 år tillsammans – även om jag och kussen var rätt trötta och längtade mest hem. Jag hade sovit runt 4 timmar natten innan av någon anledning.

På tal om hooked har jag blivit hooked på nått annat, som dessvärre inte heller är så billigt, Daim-glass :( Å andra sidan är power meet ÄNTLIGEN över! så nu slipper man dräggen så fort man åker i västra delarna stan. Igår när bror skjutsade hem mig från födelsedagskalaset (mm, lätt att korsa igenkorkade gator!) såg jag en peugo 205a körandes tämligen osakta, i vilket fall för att ha två pers på taket (som antaligen höll i en burk var) och en person ståendes på passagerarsidan som stod med ena benet genom bildörren och kroppen utanför och ölburk i handen.

Mmm, JÄVLA AMERIKANSKT BETEENDE!

Kommentarer

Kommentar av Jag var på grönan i fredags med min familj.. ;) Vi missade varann darling. ;)
Skrevs 07 jul 2008, 21:18

Jag var på grönan i fredags med min familj.. ;) Vi missade varann darling. ;)

Kommentar av ?!! :( Ska banne mig alltid ringa dig när jag åker till tokholmen i fortsättningen!.
Skrevs 08 jul 2008, 11:30

?!! :( Ska banne mig alltid ringa dig när jag åker till tokholmen i fortsättningen!.

Kommentar av Mmm, tur att det inte var ni som fastnade i vilda musen.:) VÄgade aldrig åka den, jag är lite feg av mig. ;)
Skrevs 08 jul 2008, 21:01

Mmm, tur att det inte var ni som fastnade i vilda musen.:) VÄgade aldrig åka den, jag är lite feg av mig. ;)

Skriv en kommentar