rlig och elak

14 juli, 2008 (11:06) | Daniel, Familj | Av: MaxH

Idag var jag riktigt elak. Jag var med min kusin och mlade hemma i min kommade lgenhet som en gng i tiden tillhrde min farbror, som tyvrr gick bort i cancerformen sarkom i slutet av september. I alla fall s ringer det p telefonen mitt i mlandet och eftersom den enda som har numret dit r familjen, som dessutom bara ringer nr de vet att det r ngon dr och arbetar med lgehneten, svarade jag p spanska med ett klassiskt ”Diga?”. Denna gng var det dock en en telefonfrsljare.

Frsljare: ”Hej, jag heter <ntt namn> och ringer frn <ntt fretag>. r det Torbjrn jag pratar med?”

Jag: ”Han r dd.” sger jag p ett ganska naturligt och vardagligt stt.

Frsljare: ”Va?”

Jag: ”Han dog i cancer fr ett r sen.” sger jag lika vardagligt.

Hr noterar jag att frsljaren vaknar upp ur sin rutin och inte riktigt vet vad hon ska sga.

Frsljare: ”Oj… urskta mig s jttemycket!” sger hon p ett mycket ngerfullt stt.

Hon kan senare antagligen ha trott att det var ett skmt eller bara urskt fr att inte prata med henne, men vad hon tycker eller anser kunde inte jag bry mig om mindre. Telefonfrsljare r en ras som br utrotas! Skaffa nytt jobb fr fasiken istllet fr att livnra er p att irritera andra! Min farbror r s klart dd och ven om man givetvis br ha respekt mot de dda, iaf sin familj, s tror jag nog inte att han skulle ha tagit illa upp. ven om det var ganska morbid gjort s var han ocks rtt skmtsam av sig. Vila i frid. Nu har jag hemlig nummer eftersom jag inte vill ha telefonfrsljare som ringer till mig, men hade jag inte haft det hade jag nog nsta gng krt samma taktik.. ven om jag d faktiskt hade ljugit. Ye, som om jag bryr mig om att ljuga till en frsljare.

Det finns ngra till tillfllen d jag varit snll och elak samtidigt, till exempel gngen nr en arbetskamrat har lite problem med att f ut sin servo-lsa bil frn parkeringen och jag gr frbi och hlsar. Vilket innebr att hon blev tvungen att avbryta sitt mdosamt och frenetiskt rattande fr att lyfta handen tillbaka mot mig :)

Kommentarer

Pingback från
Skrevs 2009-02-12

[…] som jag hittade i mnet. Hur man kan gra ett lite mer artigt motstnd mot FRA. Lite som att hlsa glatt till en telefonfrsljare att ens farbror inte r hemma drfr att han r dd. Lnken jag pratar om r HejFRA.se. Dr […]

Skriv en kommentar