Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Ärlig och elak

14 juli, 2008 (11:06) | Daniel, Familj | Av: MaxH

Idag var jag riktigt elak. Jag var med min kusin och målade hemma i min kommade lägenhet som en gång i tiden tillhörde min farbror, som tyvärr gick bort i cancerformen sarkom i slutet av september. I alla fall så ringer det på telefonen mitt i målandet och eftersom den enda som har numret dit är familjen, som dessutom bara ringer när de vet att det är någon där och arbetar med lägehneten, svarade jag på spanska med ett klassiskt ”Diga?”. Denna gång var det dock en en telefonförsäljare.

Försäljare: ”Hej, jag heter <nått namn> och ringer från <nått företag>. Är det Torbjörn jag pratar med?”

Jag: ”Han är död.” säger jag på ett ganska naturligt och vardagligt sätt.

Försäljare: ”Va?”

Jag: ”Han dog i cancer för ett år sen.” säger jag lika vardagligt.

Här noterar jag att försäljaren vaknar upp ur sin rutin och inte riktigt vet vad hon ska säga.

Försäljare: ”Oj… ursäkta mig så jättemycket!” säger hon på ett mycket ångerfullt sätt.

Hon kan senare antagligen ha trott att det var ett skämt eller bara ursäkt för att inte prata med henne, men vad hon tycker eller anser kunde inte jag bry mig om mindre. Telefonförsäljare är en ras som bör utrotas! Skaffa nytt jobb för fasiken istället för att livnära er på att irritera andra! Min farbror är så klart död och även om man givetvis bör ha respekt mot de döda, iaf sin familj, så tror jag nog inte att han skulle ha tagit illa upp. Även om det var ganska morbid gjort så var han också rätt skämtsam av sig. Vila i frid. Nu har jag hemlig nummer eftersom jag inte vill ha telefonförsäljare som ringer till mig, men hade jag inte haft det hade jag nog nästa gång kört samma taktik.. även om jag då faktiskt hade ljugit. Ye, som om jag bryr mig om att ljuga till en försäljare.

Det finns några till tillfällen då jag varit snäll och elak samtidigt, till exempel gången när en arbetskamrat har lite problem med att få ut sin servo-lösa bil från parkeringen och jag går förbi och hälsar. Vilket innebär att hon blev tvungen att avbryta sitt mödosamt och frenetiskt rattande för att lyfta handen tillbaka mot mig :)

Kommentarer

Pingback från […] som jag hittade i ämnet. Hur man kan göra ett lite mer artigt motstånd mot FRA. Lite som att hälsa glatt till en telefonförsäljare att ens farbror inte är hemma därför att han är död. Länken jag pratar om är HejFRA.se. Där […]
Skrevs 12 feb 2009, 00:23

[…] som jag hittade i ämnet. Hur man kan göra ett lite mer artigt motstånd mot FRA. Lite som att hälsa glatt till en telefonförsäljare att ens farbror inte är hemma därför att han är död. Länken jag pratar om är HejFRA.se. Där […]

Skriv en kommentar