Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tung helg

5 augusti, 2008 (23:22) | Daniel, Politik, Vänner | Av: MaxH

Plötsligt men knappast lustigt var det äntligen flyttdags i helgen. Dagen började i fredags med att med viss uppgivenhet traska ner och se till att köpa vitvaror med pappa, frys och kyl förutom redan nämnda spis. Efter lite snack med pappa säger han att induktionspis ändåÂ? kan funka som alternativ och, tja, med ett mentalt trick så är alla nöjda. Krångligt? jajjamensan, men nu står den i alla fall hemma.

När köpet genomfördes så fick vi även låna en släpkärra över helgen från butiken och, tja, vi utnyttjade så klart det genom att faktiskt flytta över helgen. Andra gången jag flyttade, det var väl kring -98, lovade jag mig själv att aldrig mer flytta, och tyvärr har det blivit två gånger till efter det. Samma gång så lovade pappa att aldrig mer hjälpa mig med att flytta och, tja, tyvärr har det blivit två gånger till. Och skälet till det är så klart hur dött det är att bära stora otympliga och tunga saker i trappor. Tack och lov är det hiss i nya lyan men trots att jag bor på första våningen så är den redan mycket uppskattat. Träningsverken hälsar till hissen den med. Kungligt av kompisar att kunna ställa upp och flytta prylar med bara ett par timmars varsel!

Denna gången _ska_ jag gå igenom saker och slänga så mycket jag bara kan. Jag vill inte leva som jag levt hittils där allting varit temporärt med lånade möbler och attiraljer.Â? Denna gången ska jag fan inreda mitt hem som jag vill ha det!

I ett par dagar har det varit lite sporadiskt boende här, t.ex. fick det här om dagen bli juice till frukost istället för té då jag inte hittade tésilen, men nu börjar det ordna upp sig. Beträffande möbleringen fungerande inte den lösning jag helst ville ha eftersom ljuset från fönstren var direkt bakom skärmarna när man satt vid datorn och det gav upphov till en oerhört störande kontrast. Istället fick det bli detta, vilket ärligt talat blev oerhört mycket bättre ur alla sätt att se det.

Nu är det bara kvar att göra sig av med lite överflödiga möbler som står i vägen, och sen ska det bli att inreda det hela samt göra lite småfix (dra in el till förrådet, ansluta tvättmaskin och diskmaskin, skruva fast bredbandsuttaget och ett uttag, dra om telefonkabeln samt bredbandskabeln, byta dörrhantag samt måla om de knallgula köksluckorna, försöka fixa badkar). Efter det skall det gås igenom gamla kartonger med diverse utomjordiskt innehåll. Någonstans däri skall det sista i gamla lägenhten ocksåÂ? tas om hand om – men ingen brådska med det – har den ju till och med 30:e oktober…. :)

Ska fixa bilder när jag rensat lite och det är ljust ute :)

Förresten, eftersom jag nu är en intressegrupp för kapitalismens upptåg drog jag nytt av ett gratiserbjudande om att få den lokala tidningen gratis i ett par veckor. Jag läste i den lokala blaskan att vi västeråsare är bra på att sortera våra sopor – samtidigt som en vän berättar att det har satt upp övervakningskameror i deras soprum/miljöbod. Jag förstår visserligen problematiken kring det. Folk slänger saker i kärlen som inte ska slängas i kärlen. Skälet till att folk nu gör det lämnar jag dithän, men jag vill peka på att de återbruk som finns här i stan är inte speciellt anpassade annat än för bil (och likaså med vårt nya köpcentrum på Erikslund). De övergångsställen som finns är inte riktiga övergånggställen (fasad kant, skylt om att det är trottoar och cykelbana, men inga zebraränder på gatan eller övergångsställe-skyltar).

Visst är det bra att det är tillgängligt för billister – det är till och med underbart hur tillgängligt för billister – men att stänga ute så pass mycket människor gillar jag inte. Jag kan inte ta körkort även om jag nu ville och att ringa pappa/mamma/vänner varje gång jag ska slänga något som råkar vara gjort av trä, oavsett storlek, det funkar liksom inte. Lösning? Jag slänger de två plankorna i restavfall. Och skulle de börja kameraövervaka min miljöbod blir jag väl tvungen till att lägga det utanför… eller slänga det i skogen?

En bättre lösning hade varit att antingen ha en container om det blir mycket sånt, men en bättre är att antingen låta nån återbrukare köra runt och hämta in sånt åt folk, eller kanske till och med köra en sån här idé för saker som fungerar.

Förresten, för ett par år sedan vill jag minnas om en kille som här i stan erbjöd den tjänsten att köra andra personers skräp till återbruket, mot en ersättning så klart. Jag vill minnas att kommunen sköt ner hans företagsidé ganska snabbt, jag tror det var med nått snack om att kommunen borde ta hand om det. Tror de startade upp en sån tjänst nått år senare, som kostar satan.

Skriv en kommentar