Tung helg

5 augusti, 2008 (23:22) | Daniel, Politik, Vnner | Av: MaxH

Pltsligt men knappast lustigt var det ntligen flyttdags i helgen. Dagen brjade i fredags med att med viss uppgivenhet traska ner och se till att kpa vitvaror med pappa, frys och kyl frutom redan nmnda spis. Efter lite snack med pappa sger han att induktionspis nd? kan funka som alternativ och, tja, med ett mentalt trick s r alla njda. Krngligt? jajjamensan, men nu str den i alla fall hemma.

Nr kpet genomfrdes s fick vi ven lna en slpkrra ver helgen frn butiken och, tja, vi utnyttjade s klart det genom att faktiskt flytta ver helgen. Andra gngen jag flyttade, det var vl kring -98, lovade jag mig sjlv att aldrig mer flytta, och tyvrr har det blivit tv gnger till efter det. Samma gng s lovade pappa att aldrig mer hjlpa mig med att flytta och, tja, tyvrr har det blivit tv gnger till. Och sklet till det r s klart hur dtt det r att bra stora otympliga och tunga saker i trappor. Tack och lov r det hiss i nya lyan men trots att jag bor p frsta vningen s r den redan mycket uppskattat. Trningsverken hlsar till hissen den med. Kungligt av kompisar att kunna stlla upp och flytta prylar med bara ett par timmars varsel!

Denna gngen _ska_ jag g igenom saker och slnga s mycket jag bara kan. Jag vill inte leva som jag levt hittils dr allting varit temporrt med lnade mbler och attiraljer.? Denna gngen ska jag fan inreda mitt hem som jag vill ha det!

I ett par dagar har det varit lite sporadiskt boende hr, t.ex. fick det hr om dagen bli juice till frukost istllet fr t d jag inte hittade tsilen, men nu brjar det ordna upp sig. Betrffande mbleringen fungerande inte den lsning jag helst ville ha eftersom ljuset frn fnstren var direkt bakom skrmarna nr man satt vid datorn och det gav upphov till en oerhrt strande kontrast. Istllet fick det bli detta, vilket rligt talat blev oerhrt mycket bttre ur alla stt att se det.

Nu r det bara kvar att gra sig av med lite verfldiga mbler som str i vgen, och sen ska det bli att inreda det hela samt gra lite smfix (dra in el till frrdet, ansluta tvttmaskin och diskmaskin, skruva fast bredbandsuttaget och ett uttag, dra om telefonkabeln samt bredbandskabeln, byta drrhantag samt mla om de knallgula kksluckorna, frska fixa badkar). Efter det skall det gs igenom gamla kartonger med diverse utomjordiskt innehll. Ngonstans dri skall det sista i gamla lgenhten ocks? tas om hand om – men ingen brdska med det – har den ju till och med 30:e oktober…. :)

Ska fixa bilder nr jag rensat lite och det r ljust ute :)

Frresten, eftersom jag nu r en intressegrupp fr kapitalismens upptg drog jag nytt av ett gratiserbjudande om att f den lokala tidningen gratis i ett par veckor. Jag lste i den lokala blaskan att vi vstersare r bra p att sortera vra sopor – samtidigt som en vn berttar att det har satt upp vervakningskameror i deras soprum/miljbod. Jag frstr visserligen problematiken kring det. Folk slnger saker i krlen som inte ska slngas i krlen. Sklet till att folk nu gr det lmnar jag dithn, men jag vill peka p att de terbruk som finns hr i stan r inte speciellt anpassade annat n fr bil (och likas med vrt nya kpcentrum p Erikslund). De vergngsstllen som finns r inte riktiga vergnggstllen (fasad kant, skylt om att det r trottoar och cykelbana, men inga zebrarnder p gatan eller vergngsstlle-skyltar).

Visst r det bra att det r tillgngligt fr billister – det r till och med underbart hur tillgngligt fr billister – men att stnga ute s pass mycket mnniskor gillar jag inte. Jag kan inte ta krkort ven om jag nu ville och att ringa pappa/mamma/vnner varje gng jag ska slnga ngot som rkar vara gjort av tr, oavsett storlek, det funkar liksom inte. Lsning? Jag slnger de tv plankorna i restavfall. Och skulle de brja kameravervaka min miljbod blir jag vl tvungen till att lgga det utanfr… eller slnga det i skogen?

En bttre lsning hade varit att antingen ha en container om det blir mycket snt, men en bttre r att antingen lta nn terbrukare kra runt och hmta in snt t folk, eller kanske till och med kra en sn hr id fr saker som fungerar.

Frresten, fr ett par r sedan vill jag minnas om en kille som hr i stan erbjd den tjnsten att kra andra personers skrp till terbruket, mot en ersttning s klart. Jag vill minnas att kommunen skt ner hans fretagsid ganska snabbt, jag tror det var med ntt snack om att kommunen borde ta hand om det. Tror de startade upp en sn tjnst ntt r senare, som kostar satan.

Skriv en kommentar