Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Det här med CSN

13 augusti, 2008 (09:36) | Daniel, Politik | Av: MaxH

CSN har blivit mycket bättre än vad de varit en gång i tiden, typ för tio år sedan. Då var de Sveriges mest efterblivna myndighet där det var tvunget att skickas brev för allting och ringde man fick man inte prata med någon handläggare utan bara nån slags menig som inte fick ta beslut. Ni kan ju fatta att jag är glad hur det funkar idag, med svarstider under halvtimmen och att kunna söka saker elektroniskt via internet – yay! Det är ju historien som till stor del har myntat det dåliga rykte som CSN har idag, men givetvis förekommer rent idiotiska saker även idag som gör att de inte direkt jobbar på förbättra det.

De senaste dagarna har jag försökt att logga in men eftersom de har tummen mitt i handen så har dem inte lyckats lösa det problem de haft sedan den 8e aug. Notera, sedan den 8:e aug. Alltså var jag tvungen att tämja min rädsla och ringa och fråga vad fasiken jag var tvungen att göra, väl medveten att det blir backup-systemet ’post’.

Kallduschen var dock en helt annan karaktär och, idag, rätt oväntad. Jag presenterar mig och konstaterar att jag inte kan logga in och ansöka om studielån varvid hon, istället för ett snabbt svar från henne eftersom jag troligen inte är den första som ringer, säger hon saker som ”Nähe?” och ”Är det något som blivit nyligen?

Har de ingen internkommunikation alls?! Ett pretty allvarligt fel i snart en vecka, och hon i egenskap av handläggare känner inte till det? Meh. Senare säger hon dessutom ”ja det kom nått mail om det” som hon uppenbarligen inte läste. jag tror att Margareta, som hon hette, bör ta och läsa sina mail. Hennes enda försvar var att ”jag har nyss kommit tillbaka från semestern….

Jag borde underhålla passagerarflygplan första dagen efter semestern, speciellt det hon ska flyga i…

Förresten så trivs jag väldigt bra i nya lyan. Ska fota nån dag och lägga ut här så ni ser hur det är, om än just nu.

Uppdatering:
…och så kommer det ett mail från ett sånt här grottmänniske-ställe:

Hej Daniel <fullständigt namn ink två nördiga mellannamn och efternamn>

Vi har sökt dig, men inte lyckats nå dig via telefon. Anledningen till att vi vill komma i kontakt med dig är det meddelande om adressändring som vi fått från dig.

Jag skulle vara tacksam om du ringde mig.
OBS. Det går inte att svara på detta mail.
Du kan nå mig på telefon: 0771-35 25 70Â? mellan klockan 09.00 – 18.00 måndag – fredag.

Med vänlig hälsning

Marcus Jössund
Folksam

Jag har god lust att ringa upp honom och säga ”Du kan inte prata i detta samtal, men maila mig på <emailadress>”. Om han nu ändå mailar mig kan han väl skriva vad han vill? Dessutom har han inte ringt mig, det hade man sett på nummrepressen.

Kommentarer

Pingback från […] det här mailet jag fick från folksam (som jag skrev om längst ner här) har fått en intressant uppföljning. Jag mailade in till kundtjänst (eftersom det var en […]
Skrevs 23 aug 2008, 15:10

[…] det här mailet jag fick från folksam (som jag skrev om längst ner här) har fått en intressant uppföljning. Jag mailade in till kundtjänst (eftersom det var en […]

Kommentar av Jag fick precis ett sådant…eller rättare sagt för tio dagar sedan. Exakt vad vill de? Vad är det värsta som kan hända ifall man fortsätter ignorera dem? Som sagt, är det så viktigt får de gärna skriva vad de vill.
Skrevs 24 aug 2008, 19:12

Jag fick precis ett sådant…eller rättare sagt för tio dagar sedan. Exakt vad vill de? Vad är det värsta som kan hända ifall man fortsätter ignorera dem? Som sagt, är det så viktigt får de gärna skriva vad de vill.

Kommentar av jag fick också de mailet från folksam! spammar de till alla studenter eller?:P ska du med i kväll på kareoken? :D /n0llle-innovare-anna
Skrevs 27 aug 2008, 08:34

jag fick också de mailet från folksam! spammar de till alla studenter eller?:P ska du med i kväll på kareoken? :D

/n0llle-innovare-anna

Kommentar av Heh intressant att andra också fått det. Måste ha varit nått studentmail kanske? :) (näe, det blev ingen karaoke för mig :))
Skrevs 12 sep 2008, 18:42

Heh intressant att andra också fått det. Måste ha varit nått studentmail kanske? :)

(näe, det blev ingen karaoke för mig :))

Skriv en kommentar