Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Vad tror du på?

19 september, 2008 (00:18) | Interwebben | Av: MaxH

Alla är ju experter och alla vet ju bäst. Och om någon säger emot så har de fel. Den attityden finns hos allt för många och säkert omedvetet hos en del. Att ha fel är inte något lätt i vår kultur.

Jag hittade en intressant bild som ser lite konstig ut. Som ni ser så ser bilden ut att vara manipulerad och, ärligt talat, så tycker man ju nästan att tidningen kunde betalat för en riktig bild istället för att photoshoppa ihop en. Men hur är det egentligen?

Bilden är helt äkta. Det ena olyckliga med bilden är att killen till vänster ser ut att titta upp på Tigers klubba, och det andra är att gränserna mellan deras kroppar ser ut att följa armen killen till vänster, och den optiska illusionen är fulländad. Ni kan prova att hålla för området mellan dem med ett finger så märker ni omedelbart skillnaden.

Om vi däremot tittar på hela bilden istället för den beskurna som användes i tidningen så har vi också hjälp av att se skillnaden på var de står med fötterna. Nedan har ni också en annan bild tagen från serien.

Så, man kanske inte ska tro allt som man ser, trots att det inte är bildmanipulerat… :) Info-design är kul som fan :)

Källor:
http://photoshopdisasters.blogspot.com/2008/06/washington-post-unlikely.html
http://theonlinephotographer.typepad.com/the_online_photographer/2008/09/reading-picture.html

Skriv en kommentar