Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Förvirringen konkretiseras

11 november, 2008 (19:05) | Okategoriserade | Av: MaxH

Disciplinen ligger efter ändå, inte så föga förvånande. Detta gör att jag arbetar lite stötvis; gör mycket när jag väl gör något. Måste försöka strö ut det mer på ’lite varje dag’, det mår jag nog bättre av. Dessutom har jag upptäckt att denna vecka måste jag göra två rester.

I torsdags hade jag ännu ett handledarmöte med Christer och det blev en slags fortsättning på senaste mötet då christer var tvungen att rusa, fast vi säkert satt 1½ timme. Detta möte konkretiserade saker på en mycket mer… konkret nivå. Fick nys om en forskningsrapport som en Pontus Strimling skrivit angående kulturskillnader på olika spelservrar. Då den ännu inte är publicerad har jag mailat honom men ännu inte fått svar. Fick också ett mail från Christer om ett spelforum ( http://www.gamingforum.se/ ) där olika talare pratar om hur spel påverkar oss, men jag tror det är lite för snett för min tanke. Det finns också ett datorspelsutbildning på Gotland, och jag råkar också ha läst något om datorspelsforskning som också är på Gotland, och det kan vara något att gå på. Christer mindes sig också ha sett en artikel i tidningen Ny Teknik som hade att göra med forskningscentrum av något slag, men den artikeln lyckades jag inte hitta.

Efter mötet ägnade jag mer eller mindre hela eftermiddagen med att först prata med Juliana i mdh-biblioteketet för att lära mig lite var jag kan söka och vilka sökord jag kan använda mig av, resultatet blev att jag hittade en bra artikel från Australien som behandlar mediakulturen inom datorspelsvärlden, lite historiskt perspektiv. Är dock rädd att jag inte kan använda den som speciell tung referens, men den har egna referenser som kan vara jäkligt bra att ha. Själva artikeln var dock lite gammal, från 2003.

Jag hittade en annan lite tyngre artikel som var exakt det jag ville ha; Fan based productions for computer games; user led innovation, the ’drift of value’ and the negotiation of intelellectual property rights. Den är också lite nyare, från 2005, och kan nog tas som ’tung’ referens, förutom att den så klart själv har referenser.

Annars är iden just nu att 1: göra GANTT-schema, ta reda på motivationsteorier för icke-kommersiell utveckling samt komplettera Warstoryn med historien om tysken som ville sälja pengar och lite annat. Jag har också insett att

Skriv en kommentar