C-uppsatsnojja och pre-mobiltankar

13 november, 2008 (00:48) | Daniel, Skola | Av: MaxH

Hh. Bra att du hller koll p mig, Anna :)

Idag har jag varit p en doktorsavhandlingsopposition, det var nmligen min lrare i frra kursen som har gjort en avhandling om Det ideala fldet – Om att leda organisationer genom omvrldsanalys. Det var mycket nyttigt och intressant men av ngon anledning var jag ganska pirrig innan. Jag var nog lite rdd fr det dr eventet med en som r hgst officiell med talarstol, moderator och allt… som nr man delar ut nobelpriset, typ. Istllet var det hgst trevlig stmning, och jag fick med ngra kommentarer jag med, fast jag inte har lst ett ord av hans avhandling. Mycket nyttigt!

Annars gick grdagen ihop till att samla mycket litteratur och artiklar till min c-uppsats. Frretsen, har jag nmnt vad jag skriver om? Det r om datorspel och amatrutvecklade speltillgg (”moddar”). Om varfr en del spel har mycket bra std fr moddar medan andra har inget alls (och varfr de vljer att gra s), samt vad som driver moddare att gra det dem gr helt gratis.. typ. Krnfrgan r nnu inte spikad, mycket fr att det p svenska r svrt att f till det. P engelska vore det ntt i stil med Fan based productions eller co-produced media. Lite enklare med engelskan, typ. Iaf, idag skrev jag ut typ tta rapporter i mnet (att det ens fanns r otroligt!) samt lnade lite bcker om Open Innovation. Imorrn r det hanledningsmte men helgen kommer spenderas t att skriva tv restuppgifter (varav en handlar om vad JAG vill gra i min framtid, yrkesmssigt. Fan vet jag?!).

Fr ett tag sedan funderar jag p hur vi faktiskt idag har sm databaser som vi br omkring oss. Frmst d i telefonen s klart, dr vi matar in telefonnummer och e-postadresser och annat. Detta har ju nu lett till att man inte har nn jkla aning om vad andra har fr telefonnummer. Man ringer ju en person i sin kontaktbok, inte ett telefonnummer. Frut var det ju ’enklare’ d ingen hade mer n ett telefonnummer – okej tv om vi rknar jobbet d. Nu ska vi nog tacka gudarna fr att vi har mobiler att mata in vra nummer i d varje person har fyra-fem telefonnummer som vrst. Frr i tiden, om ngon ringde en som hade hemligt nummer, och man missade det samtalet… d var det bara att vackert vnta p att herrn begade ringa igen. Eller g hela vgen hem till honom och ringa p fr att f veta att han inte var hemma. Jo, p den fronten r det nog bttre idag.

Skriv en kommentar