Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Årets idiot: Jan Guillou

26 november, 2008 (04:36) | Daniel, Politik, Skola | Av: MaxH

Igår fick jag ett mail från min lärare som jag tog lite oroligt. Det stod i stil med ”Hej Daniel. Har du tid att träffa mig en stund imorgon tisdag angående ditt PLS? /Mona” PLS står för Personligt ledarskapsdokument, och är ett arbete som jag skrev för några veckor sedan. Det handlar om hur jag ska leda mig själv till att få den (yrkesmässiga) framtid jag vill ha. Och eftersom jag inte är en karriärsmänniska så är det det svåraste jag skrivit i skolan. Saker låg väldigt djupt rent känslomässigt. I vilket fall, jag var mäkta orolig för detta möte, men Mona är en sån där person som får dig att må bra. Hon skulle kunna tjäna grova pengar genom att sälja sand i Sahara och samtidigt dissa dig och få dig att känna som om du gjort århundradets affär som du sedan kommer att gå skrattandes därifrån. Men hon tillhör den goda sidan, tack och lov! :)

Mötet gick därför mycket bra och även om jag mådde piss innan så mådde jag hur bra som helst efteråt, trots att hon i grunden sa att jag måste komplettera arbetet. Resan till och från tåget var givetvis intressant, med tanke på att jag åker moppe och det är fullt med snö. Lite roligt till och med, men det är inte roligt att sladda runt en hel vinter, speciellt när man har brådis nånstans.

—–

Och nu till århundrades största nolla. I mina ögon har jag haft en ganska neutral bild utav Jan Guillou. Jag läser inte hans böcker, jag läser inte böcker överhuvudtaget, men folk verkar gilla dem och han verkade vara en bildad man. Idag föll Janne lågt, väldigt lågt. Jag anser inte att han har något existensberättigande längre. Överhuvudtaget.

Janne var med på en chattsession i Aftonbladet angående IPRED1. Och Janne gillar inte internet, datorer, chattar eller fildelning. Eller läsare eller argument för den delen, verkar det vara som. För ett gäng år sedan var det något slags hemma hos-repotage hos honom och han visade att han minsann skriver böcker på skrivmaskin fortfarande. Skälet är att det tar så lång tid att starta datorn och starta ordbehandlaren på den så att tanken hinner försvinna. Fint, whatever, tänkte jag då. Det har väl med vanor helt enkelt. Jag kan lätt göra det han gör på skrivmaskinen eftersom min dator är påslagen.

I vilket fall… Jan Banan var med på en chattsession i Aftonbladet. Killen som fullständigt hatar teknik och har total brist på insikt, gör bort sig totalt. Ett utdrag:

tidningsankan: i japan har Internet blivit mer och mer anonymt pga av de de hårda fildelningslagarna. Detta gör det omöjligt att kontrollera även grov brottslighet som ex barnporrbrott. Hur ställer du dig till det?

Jan Guillou: Jag är emot barnporr.

TOTAL avsaknad av existensberättigande! Fildelning (oavsett laglig eller inte) är INTE stöld, eftersom orginalet inte försvinner, det dupliceras.

Läs hela chatten här. Mer länkar som behandlar Bananjanne. Och här kan du läsa vad faisken IPRED1 är, men för att säga det med två meningar: Skivindustrin får själva granska din internettrafik och kräva ersättning om de tycker sig hitta nått på dig. Vilket alltså är MER än vad polisen får göra idag.

Edit: Såg precis detta, vilket, förutom nyheten, också är en bra förklaring vad IPRED1 är.

Skriv en kommentar