Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Innovationsprogrammet 10 år!

28 november, 2008 (01:58) | Skola | Av: MaxH

Idag var jag på en sammakomst som egentligen handlade om att programet som jag läser i skolan, Innovationsprogrammet, fyller 10 år. Det var riktigt trevligt även om det inte kändes så partajigt. Vi fick lyssna på Daniel Freeman som är Head of innovation på Ericsson, vilket var mycket intressant. Fick lite input till min C-uppsats där också, t.ex. hur Google sköter några av deras lösningar genom att de aldrig går ur sin beta-fas, för att kunna ta emot förslag från användare och utveckla det med dem förslagen. Om man lanserar en pryl så är den ju ”klar”. En form av öppen innovation alltså :) Han berättade också att LEGO hade gjort en liknande sak. De hade upptäckt att en anmärkningsvärd stor del av de som nyttjade deras webspel var vuxna män. Efter en liten koll var det många arkitekter och ingenjörer som satt och byggde saker i lego för arbetets skull alltså. Med det, och förslag från just dessa användare, så lanserade de en ny produktserie. Jag tror det var Lego Factory, men osäker då han snackade på engelska och i verkstaden bakom väggen som var bakom mig arbetade det febrilt med att se till att vi inte skulle höra. Kul kul.

Efteråt kom det en kines som förutom att vara svår att tyda vad han sa också pratade mycket. Det blev mest om kultur och entreprenörskap i Kina. Något jag kände när han visade lite siffror var att allting är massivt stort i Kina. Hans provins, Zhengzhou tror jag det var, sa han är en medelstor, och hade 43.9 miljoner invånare. De tre största hade var och en strax under 100 miljoner personer! Inte undra på att Kina examinerar ut motsvarande ett svenskt högskolesystems studenter varje år. Nåväl, efter det lärde vi oss mingla med hjälp av Leena Styrén, som verkade kunna det där rätt bra. Tipsen var bra, men det blev inte så mycket mingel på kåren ändå, dit vi gick efteråt. Det blev för mycket krogstämning och det envisades med att spela musik på lite för hög volym. Nåja, det var i vilket fall trevligt och rätt god mat. Och billig öl, tror jag drack fyra-fem.

Jag åkte belåten hem, diskuterandes med konferenciern Agnes om huruvida innovationer måste vara så snabba. Hon var helt enkelt trött på den här teknikstressen som finns, att man ’måste’ byta mobiltelefon varje 12-18 månad, när hon helt enkelt hade svårt att få på teven hemma. Jag försökte påvisa att innovationer inte handlar om tekniska saker jämt (kolla här om ni inte tror mig), men hon ansåg att vi innovatörer ändå var stressade över att innovera och driva utvecklingen frammåt så irriterande fort. Suck, nåja… det är inte lätt att vara teknisk idiot i en teknokratisk värld. Jag tror inte att hon förstod poängen med innovationer eller var en innovation egentligen är och då både jag och hon antagligen inte var helt nyktra avstod jag från diskussionen.

Skriv en kommentar