Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Open innovation finns överallt

2 december, 2008 (17:09) | Okategoriserade | Av: MaxH

Har skrivit ”på riktigt” mer och mer och det börjar driva mer och mer mot Open innovation som fenomen, vilket litegranna gör det svårt för mig. Dels vill jag, och kommer hålla fast vid det, skriva om datorspel och moddar, men givetvis måste det appliceras utifrån ett innovationstänk. Vilket då alltså Open Innovation får bli. Jag har de senaste tiden fått en känsla… Ni vet när man köper något, t.ex. en jacka, och man efteråt sedan ser att det är jättemånga som köpt likadan jacka? Samma sak händer mig just nu. På 10-årsjubileet av Innovationsprogrammet fick vi lyssna på Daniel Freeman som är Head of innovation på Ericsson, vilket var mycket intressant. Fick lite input till min C-uppsats där, t.ex. hur Google sköter några av deras lösningar genom att de aldrig går ur sin beta-fas, för att kunna ta emot förslag från användare och utveckla det med dem förslagen. Om man lanserar en pryl så är den ju “klar”. En form av öppen innovation alltså :)

En annan sak jag kopplade till open innovation nyligen var ett teveprogram jag såg. Darpa, en myndighet som forskar fram ny teknologi för USA:s militär, har under några år haft en tävling för att ta fram en självkörande bil. Att till och med en myndighet i ett så starkt land inser att de kan dra nytta av den distribuerade kunskapen i landet tycker jag är riktigt anmärkningsvärt. Annars är ju USA väldigt ’we can do this in house’.

Open, eller distributed, innovation har ju funnits länge inom mjukvaruvärlden, speciellt i open source-communityn, och att den nu har kommit till större delar av marknaden tycker jag är helballt. Men, jag kommer att skriva om datorspel och moddar. Att definiera moddar är fortfarande väldigt svårt, och en tydlig gräns går egentligen inte att dra längre.

I övrigt har jag igår börjat en till kurs (som jag måste läsa nu för att kunna ta examen i informationsdesign nästa höst) och, well, jag ligger definitivt efter i mitt skrivande.

Skriv en kommentar