Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Jag hatar snön.

4 december, 2008 (13:08) | Daniel, Familj, Motor | Av: MaxH

I morse snöade det ganska tungt ner slasksnö, och jag skulle till skolan. Vilket innebär att det bara är att göra det bästa av det och sätta sig på moppen och tuffa ner till tågstationen. Nu blev det inte så tufft alls eftersom det snöade en massa och det var väldigt oplogat överallt. Nåja, det kunde jag ta, det har väl inte hunnit, antar jag. Så jag tuffade ner i 20-25 kmh och med ett par spasmer i benen för att ta emot mig när framhjulet stack åt sidan.

När jag satt på tåget på väg tillbaka tänkte jag att de har väl hunnit ploga det mesta nu, eller i alla fall de mest använda och centrala cykelbanorna. Det sluta snöa i alla fall. Men icke. Inte en enda jävla meter cykelbana var plogad. Och eftersom folk faktiskt måste ta sig till ställen var det mycket mera spårigt nu vilket gjorde det ÄNDÅ svårare att åka med mina breda moppedäck. När jag kommit halvvägsÂ? tog jag en omväg hem och åkte bland biltrafiken för att kunna åka normalt. Bilarnas breda däck rensar ju vägen från snön effektivare än några cyklar, så de fick allt tåla mina 45 km/h på deras 70 km/h väg en stund.

Seriöst, att inte en enda meter cykelbana var plogad från centralen och hem, fem timmar in på dagen på en vardag, det är inte acceptabelt.

För en drös år sedan hade min familj en liten diskussion med andra spanska släktingar, där spanjorerna tyckte att snö är ju fint och så där, medan vi menade att det är ett helvete att ha att göra med. Visst är snön fin – när man åker skidor eller den ligger på bergstoppen. Ska man till jobbet, skolan eller överhuvudtaget bara fram är snön bara och endast i vägen. Vill jag se nått vackert kan jag köpa ett vykort. De spanska släktingarna misslyckades att förstå oss.

Kommentarer

Kommentar av Det är SJ:s fel. Allt strul i samhällets infrastruktur är SJ:s fel. ;-)
Skrevs 04 Dec 2008, 21:54

Det är SJ:s fel. Allt strul i samhällets infrastruktur är SJ:s fel. ;-)

Skriv en kommentar