Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Varför det suger så fatalt att åka kommunalt

6 december, 2008 (00:43) | Daniel, Politik, Skola | Av: MaxH

Igår hörde jag att det skulle frysa på under natten och eftersom det var fruktansvärt slaskigt igår så vågade jag inte riktigt ta moppen till centralen idag.. så jag åkte buss. Jag hade glömt varför jag fullkomligt hatar att åka buss i den här stan, tills idag. Bussen höll inte tiden, det var för varmt och halvtrångt på de smala sätena. Men det jag verkligen hade förträngt var att den var fylld av femtiotalet zombies. Jag skämtar inte, det hade kunnats ropas ut ”Nästa, dödsstupet, ändhållplats” och ingen hade brytt sig ombord. Alla tittade ner på backen och såg mer döda ut än levande. Ingen verkade ha någon speciell livslust, trots att det var fredag. Jag blev riktigt rädd över den stämning som var på bussen. Ett tag hade jag lust att faktiskt befria bussen från deras lidande (lite som denna unga person tänkte), men jag infann mig fort i samma orke- och viljelösa tankesätt som mina medpassagerare. Jag menar inte att folk ska hälsa och prata som om de var bästa kompisar, men hur mycket kostar ett jävla leende?!

Jag spelar ju ett spel i dagarna som går ut på att skjuta zombies av olika slag, Left 4 dead, och tro mig – de varelser man maler ner i det spelet är mycket mer levande än den klunga jag tvingades befinna mig bland i morse. Jag önskar verkligen de hade varit nått fyllo på bussen som livade upp stämningen. Det skrämmande är att jag är seriös med det. Tankarna for vidare på problemet och ifrågasatte sedan varför det inte fanns nån slags musik på bussen. Menar, det finns säkert reklamradiostationer som är villiga ett sponsra med mycket pengar för att få ha sin radiostation påslagen på bussarna. Skulle man ha den på låg volym skulle det mycket väl kunna fungera. Men det är väl för innovativ tankesätt för den ledningen på det kommunägda VL. Eftersom de har monopol behöver de knappast bry sig om saker som kundnöjdhet, image och sånt.

Tåget idag var dock hela fyra minuter tidigt (vilket faktiskt är uppseendeväckande). Det du Eric! Normalt brukar det komma 8.34-8.35, och ombordstigningen tar fem-sju minuter eftersom det bara finns en (smal) ingång på varje vagn på det sunkiga X12-tågen, för att sedan åka fyra-fem minuter sent.

Dagens citat i skolan blev definitivt detta. Det pratades om profil gentemot image och läraren hade tagit ett exempel på en streckgubbe på tavlan, att det andra ser är helheten, medan vi kanske bara är intresserade av att visa ansiktet. En studiekamrat tog också upp exemplet med att vi väljer kläder beroende på hur vi vill visa upp oss. Hon säger då i slutet på sin kommentar: ”Vi går ju inte omkring nakna, liksom”, varvid läraren svarar: ”Eller som streckgubbar, det vore ju fruktansvärt!”. Eh. Hade vi varit streckgubbar på bussen imorse hade i alla fall jag roat mig mer än med viljeslösa personer som bara längtar till att dö eller supa på helgerna.

För övrigt kommer helgen spenderas åt skolarbete. Fasiken vad stressad jag är nu, men det är ju lite självorsakat. Men vetifan hur jag ska hinna med en del saker… som att spela! ;)

Skriv en kommentar