Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Jag HATAR juljävlen.

17 december, 2008 (20:14) | Daniel, Vänner | Av: MaxH

Jag hatar julen. Jag hatar stressen, folkträngseln, det påtvingade leendet, den tjatiga maten och den jävla julmusiken som alla jävla julpyntade affärer spelar. Jag hatar alla jävla artister som ger ut en skiva med slisksöta sånger om julen för att kunna tjäna lite mer pengar. Gör nått nytt för fan, julen är ju minst 2000 år gammal! Jag hatar affärer som låter en slå in de jävla klapparna själv – så de blir skitfula och knyckliga eftersom man inte har samma vana. Jag hatar tjafset om var man ska fira jul, vilka man ska fira jul med, när man ska fira jul, var man ska titta på Kalle Anka, om man ska överhuvudtaget köpa klappar till varandra och arbetet med att köpa gran, pynta gran, laga mat i tre dagar och sen få höra hur jobbigt det var att laga mat i tre dagar. Jag hatar den jävla snön som bara är i vägen när man ska nånstans som antingen är slask, is eller glashal packad snö. Eller det förbannade gruset och att det är så jävla mörkt så jävla tidigt. Jag hatar att folk är lediga och helt plötsligt måste synka sina kalendrar med varandra för att göra saker tillsammans och jag hatar att man förväntas göra saker tillsammans. Jag hatar att affärer är stängda mer än en söndag och att TV-kanalerna och tidningarna skriver ut ”trettondagen” i TV-tablån istället för vilken veckodag det faktiskt är. Och jag fullkomligt hatar den upptrissade konsumtionshysterin som affärerna tutar i oss under tre jävla månader. Jag hatar att de säljs semlor innan trettondagen och jag hatar människor som hakar upp sig på att det säljs semlor innan trettondagen.

Jag hatar allt runtomkring julen.

Och jag menar precis det jag skriver, allt runt omkring den julen. Jag tycker om som den är tänkt av vara, som den var för hundra år sen. Jag gillar det grundläggande konceptet: Att träffa nära, kära och familj för att umgås och ha det trevligt. Jag gillar att titta ut genom fönstret när det snöar och tycker om att se ljusen i fönstren som försöker kämpa bort mörkret. Men grejen är att dagens format av julfirandet inte fungerar längre i dagens samhälle där både affärer och karriären ska ha sin del av ens pengar och tid för ”traditionernas” skull. Det finns ingen jävla julefrid längre – och det är framför allt det som jag vill ha.

Frid.

Kommentarer

Kommentar av Por supuesto que es horrible con las prisas, pero se puede planificar y simplificar, aunque eso signifique no dar tantos regalos quizas a la persona que más quieres o que más los necesita. Besos
Skrevs 26 Dec 2008, 18:25

Por supuesto que es horrible con las prisas, pero se puede planificar y simplificar, aunque eso signifique no dar tantos regalos quizas a la persona que más quieres o que más los necesita. Besos

Pingback från […] kura ihop sig under ett täcke i soffan… eller innanför en sjal medan snön faller ner.Â? Jag vet att jag har skrivit om det förut, men jag måste ändå skriva av mig, fast jag i år lyckats hålla mig undan ganska bra. Lite för […]
Skrevs 23 Dec 2009, 00:36

[…] kura ihop sig under ett täcke i soffan… eller innanför en sjal medan snön faller ner.Â? Jag vet att jag har skrivit om det förut, men jag måste ändå skriva av mig, fast jag i år lyckats hålla mig undan ganska bra. Lite för […]

Skriv en kommentar