Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Vad är det för nyheter?

14 januari, 2009 (00:45) | Interwebben, Motor, Politik | Av: MaxH

Sitter, som vanligt, och läser lite nyheter i min Google Reader (underbar tjänst förresten, nyttja den!). Och så får jag upp två nyheter som bara är för bra för att vara sant.

Den första handlar om Formel 1. Jag följer ju cirkusen litegranna och håller mig uppdaterad. Nu är mellan säsongerna och man undrar vad det kommer för nyheter egentligen. I just denna handlar det om Ron Dennis, chefen för McLaren-teamet, som anklagas för att vara homofob. Alltså inte homosexuell, som hade varit lite mer normalt och trendigt i dagens samhälle, utan homofob. Och sedan står detta i texten:

However, back at the team’s Woking HQ, staff remain distraught claiming that the recent case has caused them great hurt and embarrassment, especially within F1 circles where McLaren is widely regarded as the gayest team in the pitlane.

Aprilskämt? Jag vet inte, men jag hade svårt att läsa vidare eftersom jag satt och skrattade.

Den andra nyheten handlar om ett EU-konstverk. En tjeckisk kille fick i uppdrag av Tjeckiska regeringen att göra ett konstverk med hjälp av konstnärer från vart och ett av EU:s medlemsländer, och han levererade sedemera ett konstverk. Nu i efterhand har han erkänt att han istället gjort det med ett par kompisar och hittat på namnen på de konstnärer han sade sig ha samarbetat med. Och inte nog med det, den karta av EU som han skulle göra har han låtit färgas starkt av de fördomar som finns om länderna. Sverige blev en IKEA-låda, Nederländerna är översvämmade, Frankrike har en strejkskylt, Rumänien har en Drakula-park, Bulgarien är en enorm huktoalett (sån därnt hål i golvet) och EU-kritiska Storbritannien är inte ens med. Här någonstans vrider jag mig av skratt för det som konstnären David Cerny gjort och orsakat med hjälp av en åtta ton mosaikkarta. Hans egna kommentar är att sanningen ändå skulle komma ut, och de ville kolla om Europa kunde skratta åt sig själva. Bulgarien vill så klart bli borttagna från verket… och till sist skriver DN:

Tjeckiska regeringen säger att den funderar på vad den ska göra med eländet.

Jag vrider mig nu. Snacka om KonstVÄRK.

Edit: Hittade precis att bbc har publicerat bilder på eländet.

Skriv en kommentar