Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Let the games begin

12 februari, 2009 (00:22) | CLC, Politik, Skola | Av: MaxH

Det har inte hänt så värst mycket egentligen. Var i stort sett hemma hela förra veckan, dock utan att göra speciellt mycket nytta. Ingen alls faktiskt, inte ens med mig själv. Jag ligger lite efter i skolan så jag borde lägga koncentrera mig på den delen.Â? Jag tror att jag har distanserar mig lite från skolan på ett märkligt sätt, som om den inte berör mig. Inte bra, inte bra. Istället har jag tagit hand om CLC lite granna, mest fått ta han om idioter som jag döpt om till Darwins. Den första och största var nog killen som bjöd 600k€ på en auktion utan att ha de pengarna, han hade cirka 100k€. Hans Darwin gjordes när han i samma veva frågade om han var tvungen att ha pengarna man bjöd…

Det blir politiskt inlägg idag, länkat till tusen. Dagens depp är helt klart nyheten om att teleoperatörer i Sverige nu måste lagra all information om epost och telefonsamtal i två år. Varje samtal, varje mail. Tack för det, Bodström. Vad jag har att dölja? Ingenting, men jag tycker om att låsa efter mig på toaletten, gör inte du det?

Liberalen Henrik Axelsson (Hax) har på sin blogg förklarat sin syn på upphovsrätt, eftersom han både är för upphovsrätt samt kritisk till IPRED1, FRA etc. Givetvis blir ju det lite konflikter om man inte är insatt, men det är inte så komplicerat som det kan tyckas. Ändå bättre är att han också definierar min syn på upphovsrätt och integriteten. Många som är antipirater tror ju att vi pirater vill ha allt gratis och ingen upphovsrätt ska gälla. Och framför allt, pirater vill ha samma regler på nätet som i verkligheten. Låt oss hoppas att Piratpartiet tar ett mandat i det stundande EU-valet, det behövs bara 100 000 röster. Med tanke med att det exakt just nu är 1 197 199 stycken personer anslutna till The Pirate Bay, varav 29 är från Rwanda, borde det vara tämligen enkelt. Peppar peppar, hoppas hoppas.

Fildelning är kärlekNästa vecka är en vecka jag ser fram emot. Inte för att ja börjar ny kurs, utan rättegången mot personerna bakom The Pirate Bay påbörjas då, vilket så klart blir ett intressant. Intressant därför att EU försöker få dem fällda redan innan rättegången börjat och vår kära justitiemininster är en lika stor kålsupare som Bodström och kommer inte göra något åt det, om det nu sker. Intressant därför att IFPI har kallat massa höjdare som vittnen, fast många av cheferna inte har någon teknisk kunskap alls om datorer och bittorrent-protokollet som används när man fildelar genom Piratebay. Jag är nyfiken på vad de har över huvud taget att tillföra diskussionen, men jag gissar på snyfthistorier om hur mycket back de gått. Intressant också därför att rättegångssalen bara rymmer 20-25 personer och hälften är redan reserverade till media. Alltså gammalmedia menar vi då. Intressant därför de bokade platserna är snett fördelade. Intressant därför att media kommer att trissa upp det här till förbannelse. Intressant därför det är en politisk rättegång mer än något annat. Intressant därför att alla ’traditionella’ partiers ungdomsförbund vill legalisera fildelning.

Intressant därför att oavsett om det blir en fällande dom eller inte så kommer The Pirate Bay vinna på det; antingen genom en fällande dom och massvis upprörda människor, upprörda över vårt rättssystem. Upprörda över att politik och privata intressen styr över sunt förnuft. Upprörda eftersom att så många bryr sig. Eller så vinner The Pirate Bay genom en friande dom och massvis människor som känner att de har rätt. Över att sunt förnuft ska styra över politiska intressen. Över att de nu har rättsväsendet bakom sig. Intressant därför att oavsett dom så kommer The Pirate Bay att fortsätta existera vidare.

Intressant därför att det inte finns något brott begått. Intressant därför att det inte finns några bevis eller några vittnen som kan påvisa att det skett ett lagbrott. Intressant därför att man inte kan bli dömd om det inte begåtts ett lagbrott.

Givetvis har (gammal)media redan börjat trissa upp det hela och jag antog nästan att det skulle vara svårt att sålla varifrån man skulle hämta informationen ifrån. Men jag har hittat två länkar och jag har en känsla av att det är dessa man ska ha. Inga andra. Det första är givetvis The Pirate BaysÂ? egna rättegångssida, som de kallar Spectrial (eftersom det kommer vara mer spektakel än rättegång). Den andra är Piratpartiets rättegångssida, där de samlar information från de mest relevanta sidorna och bloggarna. Sen finns det en tredje länk som är lite mer avancerad nivå, det är nämligen så att SVT kommer direktsända rättegången, tyvärr bara ljudet eftersom man inte får filma. Info om det finns här. Om ni vill hänga med om det hela, spara de länkarna.

http://hejfra.se/images/badges/hejfra_badge_white.gifTill sist bara en lite… rolig länk som jag hittade i ämnet. Hur man kan göra ett lite mer artigt motstånd mot FRA. Lite som att hälsa glatt till en telefonförsäljare att ens farbror inte är hemma därför att han är död. Länken jag pratar om är HejFRA.se. Där kan ni få reda på hur man kan använda ord som Al-Aqsa-martyrerna, al-Jihad, FARC, Shahada, hur man tillverkar en molotovcocktail eller hur man stavar fatwah betyder och lägga in dem på er telefonsvarare eller mail.

Skriv en kommentar