Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Varför du inte ska läsa på MdH

16 februari, 2009 (16:14) | Daniel, Skola | Av: MaxH

Jag studerar Innovationsprogrammet, med inriktning informationsdesign. Dessutom finns det ett program som heter Informationsdesign som har tre inriktningar (Rumslig gestaltning, InformativÂ? illustration och Textdesign), men det är inte det programmet som jag går alltså. Programmet jag går, med dess inriktning, är inte tänkt att kunna ta examen i, men med lite pussel har jag med hjälp av studievägledaren valt kurser jag måste gå för att få ut en examen. Redan i höstas började jag skriva min C-uppsats i innovationsteknik, men tanken är alltså att också kunna ta ut en examen i informationsdesign kommande höst.

I skolan har det ständigt varit strul för mig som student vad gäller kurser och deras upplägg. Det har främst varit det i inblandningen av min inriktning, och hittills har jag nog kunnat sett mellan fingrarna då lösningarna oftast varit okej. Dock inte jämt. Nu är vi inne i nån slags upptrappning av strulet och dramat. Tack och lov har de numera lagt ner den inriktning inom innovationsprogrammet som jag går, men det hjälper ju inte oss tre som går tredje åretÂ? eller de som går andra året, vi sitter ju i smeten ändå.

Strul alltså. Drama, typ. Idag började en ny kurs, Vetenskapliga metoder. Allt rätt så här långt, detta är en kurs som jag måste gå för att kunna ta ut en examen i informationsdesign. Lärare pratar lite med mig innan föreläsningen börjar och säger att hon är rosenrasande på ledningen eftersom vi går denna kurs.Â? Den är nämligen en introduktion för personer som vill skriva C-uppsats i informationsdesign. Alltså, man lär sig skriva vetenskapligt och varför etc. Något vi studerade redan för ett halvår sedan som en del i en annan kurs.

Jag tänker att det säker inte är så farligt, utan sätter mig medan läraren går igenom kursinfo-PM:et med klassen. Jag inser att det är så farligt. Jag har gjort varje moment förut, jag känner igen varje grej. Det är annat upplägg så klart, men allt känns igen. Och det vi ska lära oss av denna kurs är detsamma som vi ska lära oss av den kursen vi redan gått. På rasten pratar vi lite mer med läraren som löst spånande att vi kanske kan få istället göra arbete mot en (forsknings)artikel, eller liknande. Hon skulle återkomma efter att pratat med folk.

Läraren har pratat med kursansvarige för informationsdesignprogrammet och säger att vi måste göra kursen som den är. Jag har bråttom till tåget och hinner inte prata så mycket med henne. På väg hem möter jag en till person av oss tre som är i den här situationen, och jag skvallrar om det jag hört. Hennes spontana reaktion blir ”Jag hoppar av kursen!” Jag vet inte om hon kommer göra det men det var det var först då jag insåg det avsaknaden av logik att vi ska lägga ner tid och betala pengar för att lära oss något nytt, samtidigt som vi faktiskt inte gör det! Väl hemma ringer jag upp denna programansvarige, berättar om bristen på logik i situationenÂ? och ber honom titta på detta igen, vilket han ska göra. Efter ca en timma, kanske en och en halv, ringer studievägledaren upp mig och bekräftar att jag måste läsa kursen för att kunna ta examen i informationsdesign. Jag försöker förklara för henne att det är att kasta pengar och tid i sjön, varvid hon bara beklagar att det är så. Stundom skyller hon på att programansvariga inte pratar med varandra, stundom råder mig att prata med dem, stundom inte vet hur detta kan lösas. Hela tiden mycket förstående, som om det hjälper mig.

Fattar ni vad hon säger? Vi måste läsa samma sak igen! Fast det är samma moment och vi inte får ut ett jota av kursen. Vi måste betala pengar och spendera tid på att inte lära oss något nytt!

Och så vädret. Rättegången startade idag och det var mestadels sömngivande predikan från åklagaren, allt måste vara så övertydligt. Det mest intressanta är nog detta och detta.

Kommentarer

Kommentar av Byråkrati i sitt esse.
Skrevs 16 feb 2009, 16:24

Byråkrati i sitt esse.

Kommentar av Oj va drygt :/ Hoppas att det löser sig på något bra sätt!
Skrevs 16 feb 2009, 20:51

Oj va drygt :/ Hoppas att det löser sig på något bra sätt!

Pingback från […] ni vet har jag en allergi mot när byråkratin bestämmer över logiken (mer, mer) och tyvärr finns det ingen bra kur mot denna sjukdom. Well, här är […]
Skrevs 06 mar 2009, 11:55

[…] ni vet har jag en allergi mot när byråkratin bestämmer över logiken (mer, mer) och tyvärr finns det ingen bra kur mot denna sjukdom. Well, här är […]

Pingback från […] som jag trivs i skolan och gillar att plugga intressanta ämnen vill jag verkligen komma ifrån detta återkommande strulande som MdH verkar ha som policy. Medan innovationsdelen av mina studier har flytit på som smör i en […]
Skrevs 06 apr 2009, 16:41

[…] som jag trivs i skolan och gillar att plugga intressanta ämnen vill jag verkligen komma ifrån detta återkommande strulande som MdH verkar ha som policy. Medan innovationsdelen av mina studier har flytit på som smör i en […]

Pingback från […] (nåja, lite kvar att göra). Jag hade i höst tänkt göra exjobb in informationsdesign. I mars tvingas jag att läsa en kurs jag vars moment jag redan har gjort eftersom det är en annan inriktning än innovationsteknik.Â? I början av maj får
Skrevs 26 aug 2009, 15:51

[…] (nåja, lite kvar att göra). Jag hade i höst tänkt göra exjobb in informationsdesign. I mars tvingas jag att läsa en kurs jag vars moment jag redan har gjort eftersom det är en annan inriktning än innovationsteknik.Â? I början av maj får jag av den […]

Skriv en kommentar