Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Mission: Att uppleva livet

28 februari, 2009 (14:29) | Daniel, Skola, Vänner | Av: MaxH

Jo, jag kände killen jag skrev om här nedan. Han slängde in handduken. Suck. Inte så att vi pratade ofta, men vi var tighta, i alla fall från min sida. Så det var givet att man bröt ihop när man hörde om det…

Men på nått sätt snurrar jorden vidare, vare sig man vill eller inte och oavsett vilka problem och tankar man har. Jag såg på filmen Yes Man här om dagen, en skräpfilm där en deprimerad och lite isolerad kille som inte beblandar sig så värst mycket med folk, går med i en förening där man ska säga ja till utmaningar och förslag. Filmen är skräp som sagt, men detta fick mig att se insikten att jag vill uppleva mer än vad jag gör. Egentligen är det vrickat, då en grundläggande grej i innovationen, som jag pluggat i 1½ år nu, är att just våga blanda sig och kasta sig ut i okända världar. (En klasskompis åkte ner till Barcelona utan att ha varesig boende eller jobb klart. Det slutade med att hon levde där en sommar med boende och jobb.) Sen fick jag reda på det som föranledde föregående bloggpost… Den kvällen satt jag ihopbruten med sprutande tårar och chattade medÂ? min mamma utan någon större kontroll över vad jag sa. Jag sa vad jag kände och ville göra.

Jag vill åka till Oslo och S:t Petersburg eftersom jag aldrig varit där fast det är så nära dit. Dalarna funkar säkert också bra. Tälta en natt i skogen. Leva livet med folk. Med vänner, kära och familj. Göra mer saker och uppleva mer. Det kanske är skitkallt och tråkigt som fan i Oslo, men då har jag i alla fall varit där, det har inte du.

Och det gäller än, livet är inte så jäkla långt. Den här tankegången har satt väldigt stort intryck på mig. Nu är det bara handlingskraften kvar för att göra det. För inspiration till detta, kolla på Steve Jobs förklara sitt liv på 14 minuter.

På tal om innovationstänk så hittade en film på Youtube som är lite lagt åt samma håll som Härén (se från kunskapens dag, del 1, 2, 3, 4). Om var det ekonomiska centrumet egentligen ligger i världen, om hur unik du egentligen är. Om hur snabbt informationssamhället faktiskt är idag. Snutten är fem minuter lång, och du vill se den.

Efter så här djupt och seriöst inlägg vill jag bara propsa på er en enda filmsnutt som är en minut lång. Det är dagens humorinjektion. Om du bara ser en enda film, se denna.

Kram på er.

Skriv en kommentar