Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Jag blir så trött…

2 mars, 2009 (19:43) | Politik | Av: MaxH

Hörde om ett till fall där byråkratin får bestämma över logiken. En i min bekantskapskrets har gift sig för inte så länge sedan, och hon är lyckligare än någonsin. Maken kommer från Iran och han fick uppehållstillstånd här i Sverige därför att han var gift, dock med en annan kvinna. Resultatet är att han blir utvisad till Iran. Att han har ett arbete där han är omtyckt och dessutom antagligen tjänade bra med flis spelar så klart ingen roll. Regler måste följas och eftersom giftermålet som var skälet till att få stanna har avslutats måste han alltså utvisas och börja om från början. Jag blir så trött. Och tycker mycket synd om tjejen så klart.

Fildelningsfrågan brinner mer än någonsin. Ett exempel är denna artikel på SVD, där de spånar om seriefiguren Skalman fildelar. Även om SVD kan ta sig i röven och leta efter bättre nyheter att skriva om är bakgrunden till det hela ganska intressant. Apple säljer apparater där det får plats runt 30.000 låtar. För att fylla den med upphovsrättsskyddat material kostar det ganska mycket. Om vi säger att det är 5:- per låt blir det 150 000:-. Tror de verkligen att alla ipod-ägare köper låtar för 150 lakan styck? (Att sedan Per Gessle har delat ut Ipods med 9000 låtar på till sitt band behöver vi inte gå in på ytterligare.) Nu kanske Skalman har mycket pengar i madrassen, men man kan ju fråga sig hur mycket pengar en vanlig Svensson lägger ner på musik under sin livstid. Musikindustrin borde för länge sedan ha hoppat på elektronikindustrin – det är ju uppenbarligen så deras logik fungerar när de hävdar att länka är att uppmana till brott (under 10.15 i länken). Det enda som bräcker det är väl att Sony först säljer MP3-spelare och sedan både straffar sina kunder för att sedan hoppar på sina kunder för att använda dem (i form av stämningar etc). Så trött… Edit: Fick ett blogginlägg skickat till mig som beskriver detta på ett mycket bra sätt.

Förresten, läste precis det här; Telenor säger åt IFPI att skälla någon annan stans. Och det roliga i sambandet är att det bara är en så kallad DNS-spärrning, och vill man kringgå den tar det under minuten att fixa, och det bästa är att det är lagligt. Okej, det kan ta fem minuter om man är något ovan med datorer.

Så trött jag är.

Kommentarer

Pingback från […] ni vet har jag en allergi mot när byråkratin bestämmer över logiken (mer, mer) och tyvärr finns det ingen bra kur mot denna sjukdom. Well, […]
Skrevs 10 apr 2009, 23:42

[…] ni vet har jag en allergi mot när byråkratin bestämmer över logiken (mer, mer) och tyvärr finns det ingen bra kur mot denna sjukdom. Well, […]

Skriv en kommentar