Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Så var vi bara två, eller ”the saga of MdH continues”

6 april, 2009 (16:41) | Daniel, Skola | Av: MaxH

Återigen har MdH fastnat med pitten i rävsaxen och jag börjar tappa räkningen. Tålamodet finns eftersom det är så kort tid kvar och man är van. Dessutom har jag inget val än att tackla den skiten.

Bakgrunden är att jag studerar Innovationsprogrammet, med inriktning Informationsdesign. Som alla vet handlar innovation om att kunna leverera en ny tjänst eller vara till marknad (alltså inte bara hitta på den), medan informationdsdesign handlar om att utforma information på ett sätt som passar situationen (såsom trafikskyltar, flygblad, manualer eller nödstopknappar). Programmet är upplagt att första året är läses innovation, andra året läses inriktningen medan tredje året är det uppdelat: femte terminen läses innovation och sjätte läses inriktningen. I min inriktning var det inte planerat att vi skulle få examen i informationsdesign, men vi var ett gäng som ändå ville göra det. Med hjälp av studievägledaren trixade vi och till slut skulle vi kunna göra examensarbete under hösten. Detta har varit planen sedan förra våren.

Nu är den ordinarie studievägledaren sjukskriven och det är dags att söka kurser för hösten. Då jag inte hittade examensarbete-kursen som jag måste söka för hösten hörde jag av mig till vikarierande studievägledaren. Här är det en tidsperiod som är fyllt av en dimma av telefonsamtal mellan studievägledaren, programansvarige samt besök till demsamma. Resultatet är att det inte är självklart alls att jag kan få göra examensarbete under hösten då det är ont om personal att agera handledare. Med största sannolikhet måste jag vänta till nästa vår för att kunna göra det. Om jag fortfarande vill då alltså. Programansvarige skrev dock upp mig på någon slags lista som de ska titta på när de har nått tjänstgöringsmöte, men det lät inte riktigt som om det skulle ge nått.

Det är en vecka kvar på tiden att ansöka kurser. Situationen ställer till det för mig, jag hade tänkt plugga till jul, eller i alla fall till nån gång i höst. Nu är alternativet att

  1. Söka kurser att läsa intressanta kurser under hösten. Känns dock som att kasta pengar i sjön. Även om det finns några intressanta saker att läsa om är det inget jag behöver i mitt yrkesliv. Dessutom finns det fler intressanta kurser på våren, dessvärre.
  2. Jobba och sen göra examensarbetet i infodesign under våren. Det känns inte som det är något man har lust att gräva i då, när man varit från skolan i ett år.
  3. Jobba och överge den planerade studierna. Det känns ju lite snopet även om det bara är en kurs till. Det betyder också att jag kommer sluta skolan sista maj.

I vilket fall kommer jag givetvis gardera mig och söka kurser (vilka återstår att se, utbudet är inte så jäkla strålande) så får vi se om jag tackar nej till dem sen eller inte. Som en reservgrej ska jag kolla om jag dels kan söka kurser på andra orter på distans och/eller kanske göra examensjobb på distans på andra orter.. eller nått sånt.

Samtidigt som jag trivs i skolan och gillar att plugga intressanta ämnen vill jag verkligen komma ifrån detta återkommande strulande som MdH verkar ha som policy. Medan innovationsdelen av mina studier har flytit på som smör i en teflonstekpanna har inriktningen varit ett ständigt kaos av inställda kurser, orelevanta kurser och kast mellan studienivå. Här om dagen kom jag att tänka på att jag har studerat med både infodesign-ettor, tvåor och treor. Det känns ganska skadat.

Återigen, jag kan knappast rekommendera att du studerar på MdH.

asd

Som grädde på moset fungerar det ju tyvärr så att folk inriktar sig mer och mer på vad de vill läsa. Första året i skolan hade man underbar sammanhållning med femtio personer och 10-150 personer bodde i Västerås vilket gjorde att man alltid hade sällskap på tåget till skolan. Andra året, då inriktningen började, blev man en grupp på tio-tolv pers. Nu på sista ordinarie termin är det bara jag och en till tjej kvar på från den ursprungliga klassen som måste blandas med infodesign-klasser, och de har ju redan sina bekanta och grupper. Lite emo blir jag när jag tänker på den underbara första terminen…

Ipred?

Det aprilskämtet har ju nu blivit roligt. På riktigt alltså. Antipiratbyrån har ju blivit anmälda för dataintrång, och beviset är deras egna ’IPRED’-ansökan!

Kommentarer

Kommentar av MDH har man inte hört mycket gott om. Tur man inte sökte dit. Men studievägledare verkar vara ett släkte för sig. Min brukar säga att om han inte svarar på första mailet kan man skicka ett till. På flera infomöten om kursval har han frånvarit o
Skrevs 07 apr 2009, 17:58

MDH har man inte hört mycket gott om. Tur man inte sökte dit. Men studievägledare verkar vara ett släkte för sig. Min brukar säga att om han inte svarar på första mailet kan man skicka ett till. På flera infomöten om kursval har han frånvarit och vid påringning påstått sig ej ha tid :D

Må kännas som en jobbig puck, men vore det inte vettigt att ta examen när du ändå gått så långt? Kan ju vara skönt med lite studieuppehåll inför den sista biten. Upplever det lite som att kasta pengarna i sjön annars.

Kommentar av Just nu känns det tungt att DÅ komma tillbaka till skolan. Jag kommer nog låta livet rulla och så får man se då var man är då. Har ju ändå min andra examen att leva på så länge (bara jag ser till att göra klart den :P). Och så klart den fak
Skrevs 07 apr 2009, 18:18

Just nu känns det tungt att DÅ komma tillbaka till skolan. Jag kommer nog låta livet rulla och så får man se då var man är då. Har ju ändå min andra examen att leva på så länge (bara jag ser till att göra klart den :P). Och så klart den faktiskta kunskapen… :)

Pingback från […] Som grädde på den pannkakan verkar det här med logik verkar vara svårt för en del människor och organisationer. För en tid sedan införde Valve någon slags rättvisehistoria på Steam jag […]
Skrevs 20 apr 2009, 23:25

[…] Som grädde på den pannkakan verkar det här med logik verkar vara svårt för en del människor och organisationer. För en tid sedan införde Valve någon slags rättvisehistoria på Steam jag […]

Pingback från […] jag vars moment jag redan har gjort eftersom det är en annan inriktning än innovationsteknik.Â? I början av maj får jag av den vikarierande studievägledaren reda på att det inte går att göra exjobbet i höst eftersom det är brist på hand
Skrevs 26 aug 2009, 15:52

[…] jag vars moment jag redan har gjort eftersom det är en annan inriktning än innovationsteknik.Â? I början av maj får jag av den vikarierande studievägledaren reda på att det inte går att göra exjobbet i höst eftersom det är brist på handledare, utan jag får isf göra det med […]

Skriv en kommentar