S var vi bara tv, eller ”the saga of MdH continues”

6 april, 2009 (16:41) | Daniel, Skola | Av: MaxH

terigen har MdH fastnat med pitten i rvsaxen och jag brjar tappa rkningen. Tlamodet finns eftersom det r s kort tid kvar och man r van. Dessutom har jag inget val n att tackla den skiten.

Bakgrunden r att jag studerar Innovationsprogrammet, med inriktning Informationsdesign. Som alla vet handlar innovation om att kunna leverera en ny tjnst eller vara till marknad (allts inte bara hitta p den), medan informationdsdesign handlar om att utforma information p ett stt som passar situationen (ssom trafikskyltar, flygblad, manualer eller ndstopknappar). Programmet r upplagt att frsta ret r lses innovation, andra ret lses inriktningen medan tredje ret r det uppdelat: femte terminen lses innovation och sjtte lses inriktningen. I min inriktning var det inte planerat att vi skulle f examen i informationsdesign, men vi var ett gng som nd ville gra det. Med hjlp av studievgledaren trixade vi och till slut skulle vi kunna gra examensarbete under hsten. Detta har varit planen sedan frra vren.

Nu r den ordinarie studievgledaren sjukskriven och det r dags att ska kurser fr hsten. D jag inte hittade examensarbete-kursen som jag mste ska fr hsten hrde jag av mig till vikarierande studievgledaren. Hr r det en tidsperiod som r fyllt av en dimma av telefonsamtal mellan studievgledaren, programansvarige samt besk till demsamma. Resultatet r att det inte r sjlvklart alls att jag kan f gra examensarbete under hsten d det r ont om personal att agera handledare. Med strsta sannolikhet mste jag vnta till nsta vr fr att kunna gra det. Om jag fortfarande vill d allts. Programansvarige skrev dock upp mig p ngon slags lista som de ska titta p nr de har ntt tjnstgringsmte, men det lt inte riktigt som om det skulle ge ntt.

Det r en vecka kvar p tiden att anska kurser. Situationen stller till det fr mig, jag hade tnkt plugga till jul, eller i alla fall till nn gng i hst. Nu r alternativet att

  1. Ska kurser att lsa intressanta kurser under hsten. Knns dock som att kasta pengar i sjn. ven om det finns ngra intressanta saker att lsa om r det inget jag behver i mitt yrkesliv. Dessutom finns det fler intressanta kurser p vren, dessvrre.
  2. Jobba och sen gra examensarbetet i infodesign under vren. Det knns inte som det r ngot man har lust att grva i d, nr man varit frn skolan i ett r.
  3. Jobba och verge den planerade studierna. Det knns ju lite snopet ven om det bara r en kurs till. Det betyder ocks att jag kommer sluta skolan sista maj.

I vilket fall kommer jag givetvis gardera mig och ska kurser (vilka terstr att se, utbudet r inte s jkla strlande) s fr vi se om jag tackar nej till dem sen eller inte. Som en reservgrej ska jag kolla om jag dels kan ska kurser p andra orter p distans och/eller kanske gra examensjobb p distans p andra orter.. eller ntt snt.

Samtidigt som jag trivs i skolan och gillar att plugga intressanta mnen vill jag verkligen komma ifrn detta terkommande strulande som MdH verkar ha som policy. Medan innovationsdelen av mina studier har flytit p som smr i en teflonstekpanna har inriktningen varit ett stndigt kaos av instllda kurser, orelevanta kurser och kast mellan studieniv. Hr om dagen kom jag att tnka p att jag har studerat med bde infodesign-ettor, tvor och treor. Det knns ganska skadat.

terigen, jag kan knappast rekommendera att du studerar p MdH.

asd

Som grdde p moset fungerar det ju tyvrr s att folk inriktar sig mer och mer p vad de vill lsa. Frsta ret i skolan hade man underbar sammanhllning med femtio personer och 10-150 personer bodde i Vsters vilket gjorde att man alltid hade sllskap p tget till skolan. Andra ret, d inriktningen brjade, blev man en grupp p tio-tolv pers. Nu p sista ordinarie termin r det bara jag och en till tjej kvar p frn den ursprungliga klassen som mste blandas med infodesign-klasser, och de har ju redan sina bekanta och grupper. Lite emo blir jag nr jag tnker p den underbara frsta terminen…

Ipred?

Det aprilskmtet har ju nu blivit roligt. P riktigt allts. Antipiratbyrn har ju blivit anmlda fr dataintrng, och beviset r deras egna ’IPRED’-anskan!

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2009-04-07

MDH har man inte hrt mycket gott om. Tur man inte skte dit. Men studievgledare verkar vara ett slkte fr sig. Min brukar sga att om han inte svarar p frsta mailet kan man skicka ett till. P flera infomten om kursval har han frnvarit och vid pringning psttt sig ej ha tid :D

M knnas som en jobbig puck, men vore det inte vettigt att ta examen nr du nd gtt s lngt? Kan ju vara sknt med lite studieuppehll infr den sista biten. Upplever det lite som att kasta pengarna i sjn annars.

Kommentar av
Skrevs 2009-04-07

Just nu knns det tungt att D komma tillbaka till skolan. Jag kommer nog lta livet rulla och s fr man se d var man r d. Har ju nd min andra examen att leva p s lnge (bara jag ser till att gra klart den :P). Och s klart den faktiskta kunskapen… :)

Pingback från
Skrevs 2009-04-20

[…] Som grdde p den pannkakan verkar det hr med logik verkar vara svrt fr en del mnniskor och organisationer. Fr en tid sedan infrde Valve ngon slags rttvisehistoria p Steam jag […]

Pingback från
Skrevs 2009-08-26

[…] jag vars moment jag redan har gjort eftersom det r en annan inriktning n innovationsteknik.? I brjan av maj fr jag av den vikarierande studievgledaren reda p att det inte gr att gra exjobbet i hst eftersom det r brist p handledare, utan jag fr isf gra det med […]

Skriv en kommentar