Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Jag är en jävligt stolt piratpartist (Gold edition)!

8 april, 2009 (15:37) | Daniel, Politik | Av: MaxH

Kära läsare, jag har äran att presentera… Mig själv som Guldpirat!

Jag har varit medlem i Piratpartiet sedan den andra juni 2006, 16:09 för att vara exakt, två dagar efter Piratebay-razzian. Jag kände ända ut i fingerspetsarna att detta är inte okej. Sånt här får inte ske. Senare visade det sig att USA hade påverkat regeringen i Sverige. Jag ryser än när jag tänker på det, men som vi vet var detta bara början.

Ärligt talat har jag funderat länge på att bli Guldpirat. Snikenheten fanns hos mig, student och allt, och i grunden gillar jag inte donationer. Nu har läget intensifierats genom att FRA-lagen, IPRED samt datalagringsdirektivet är de facto lagar i Sverige, vilket gör mig både frustrerad och gråtfärdig. På IRC sade en kille från England ”i always thought sweden was one of the more relaxed countries over such matters and now you seem to be one of the most regulated”. Skön stämpel vi håller på att få. Blonda flickor och staten som kollar dina mail och sms. Piratpartiets medlemsantal går upp som aldrig förr (dubblat på ett halvår) och den sjunde juni är det dags för EU-val. Då de flesta lagar antingen kommer från EU, eller beskylls vara orsaken till att vi måste ha den lagen, känns det helt rätt att skicka in Christian Engström eller Anna Troberg till just det stället. Till kärnan av hela apparaten. När Rick bloggade om att det behövdes pengar för att trycka upp flygblad, tillsammans med att ’vanliga’ personer såsom klasskamrater faktiskt har intresse i IPRED nu, så tog det skruv i min skalle.

Det enda som är kvar för min del är att skaffa nått bättre plagg än det som PP-shoppen erbjuder. Kollade nu och såg att hood-tröjor bara fanns som medium som störst. Illa. Min kroppshydda funkar inte riktigt i linne, jackan är lite för dyr för mig, och t-shirt… jag ville ha något mer. Dessutom vill jag ha detta tryck, jag bara älskar den bilden. Den är (just nu) snood från Ricks blogg, okänd upphovsman. Ska fasiken kolla om det går att gåra nått on-demand-grej på spreadshirt. Senare ska jag också få tillbaka min utlånade trådlösa router/switch och fixa ett Ipredia.

Gå med i piratpartiet. Just nu. Inte imorgon, inte till helgen. Precis just nu. Det kostar ingenting och görs över webben på en minut. Sedan röstar du på PP den sjunde juni (och skickar ett födelsedagsgrattis-mess till mig). Det är bara vi som kan visa politiker var skåpet skall stå. Det är allvar nu.

Kommentarer

Kommentar av Hej! Kul att du vill se Christian och mig i Bryssel! :-) Det är Opassande-Emma som gjort den där loggan du vill ha på en tröja. Mejla henne en bild på tröjan om du trycker den. Det skulle hon nog tycka var kul. :-) Glad påsk! Anna
Skrevs 08 apr 2009, 16:47

Hej!
Kul att du vill se Christian och mig i Bryssel! :-)
Det är Opassande-Emma som gjort den där loggan du vill ha på en tröja. Mejla henne en bild på tröjan om du trycker den. Det skulle hon nog tycka var kul. :-)
Glad påsk!
Anna

Kommentar av Jösses vad likt det är min egen pirathistoria. Jag blev också medlem i precis samma veva, och blev nyligen guldpirat. Även jag jag vill se hood-tröjor för pirater i större storlekar (XXL i mitt fall), och gärna även andra tryck. Just det du tog u
Skrevs 08 apr 2009, 17:16

Jösses vad likt det är min egen pirathistoria. Jag blev också medlem i precis samma veva, och blev nyligen guldpirat. Även jag jag vill se hood-tröjor för pirater i större storlekar (XXL i mitt fall), och gärna även andra tryck. Just det du tog upp tänkte jag inte på, men det är en bra idé.

Kommentar av Vi beställde massor av kläder i tisdags. Hoods i alla storlekar utom Small är på väg in, de kommer om ca två veckor.
Skrevs 08 apr 2009, 18:34

Vi beställde massor av kläder i tisdags. Hoods i alla storlekar utom Small är på väg in, de kommer om ca två veckor.

Kommentar av Jag själv är antagligen lite trögfattad, så jag gick inte med förrän i höstas, men blev Guldpirat efter bara två månader och jag gör en hel del PR för Piratpartiet på min blogg och sprider även en hel del info om IPRED, ACTA, FRA, datalagring
Skrevs 08 apr 2009, 20:17

Jag själv är antagligen lite trögfattad, så jag gick inte med förrän i höstas, men blev Guldpirat efter bara två månader och jag gör en hel del PR för Piratpartiet på min blogg och sprider även en hel del info om IPRED, ACTA, FRA, datalagringsdirektivet mm.

Har själv funderat länge på att skaffa någon Piratpartiet-tröja eller liknande, men har tyckt att de som funnit inte varit så snygga. Men, sen tittade jag in häromdagen och såg den nya snygga svarta Dickies luvjacka och slog till direkt. Hoppas innerligt att storlekarna inte är för små. Hade beställt en XXL om det funnits, men i värsta fall får jag väl ge luvjackan till min äldsta grabb som även han har gått med i Piratpartiet. Han får visserligen inte rösta i EU-valet, men han hinner fylla 18 år i tid till riksdagsvalet…

Håller med om att ”fildelning = Kärlek” logon är fin, annars finns ju den klassiska ”Stolen music sounds better” tröjan http://www.bytelove.com/bytelove-clothes/pirate/stolen-music-sounds-better/prod_9.html

Kommentar av Anna: Aha, där ser man. Givetvis fotar jag och sprider i så fall. Men det var inte helt billigt på spreadie… :S Rick: Fett. Ska nog ge lila hoodie en chans då :) Janne & Grå: Tillsammans är vi starka! :) ”Stolen music” är väl lite för.. i
Skrevs 08 apr 2009, 21:55

Anna: Aha, där ser man. Givetvis fotar jag och sprider i så fall. Men det var inte helt billigt på spreadie… :S

Rick: Fett. Ska nog ge lila hoodie en chans då :)

Janne & Grå: Tillsammans är vi starka! :) ”Stolen music” är väl lite för.. indikerande att det är upphovsrättsliga saker. Jag gillar just avsaknaden av definitionen i fildelning <3 kärlek. Det är kärleken till (rätten till) kommunikation jag gillar :)

Skriv en kommentar