Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Senaste nytt: Försäljningen ökar, IPRED fortsätter vara en skitlag och upphovsrätt är fortfarande våldtäkt.

12 april, 2009 (17:23) | Daniel, Politik | Av: MaxH

Nu börjar det komma rapporter om att försäljningen av musik ökat sedan IPRED infördes. Först av allt ska det hållas i huvudet att detta handlar om statistik, och statistik går att vrida till det håll man vill själv. För det andra så är det inte på något sätt bevisat att det har att göra med IPRED överhuvudtaget. Men, för det tredje, även om det nu ÄR så att försäljningen ökat tack vare IPRED gör det inte lagen bättre. Lagen är en skitlag oavsett om någon tjänar på den. Jag är säker på att SAAB skulle vilja ha en lag som gjorde att vi alla var tvugna att köpa en SAAB per år, men inte fan finns det det. Emma utvecklar det mer.

På IRC började det talas om ens köp- och nerladdningsvanor förändrats eller planeras att förändrats. Igår frågade jag en vän som ofta köper DVD-filmer varför han gjorde det, och han sa att han vill stödja de bra filmerna samt ha dem i orginal. Jag var helt oförstående efter då jag köpte en DVD-film på ICA och jag måste ha reklam/propaganda när jag kör igång den. Jag kommer alltså fortsätta att inte köpa DVD-filmer, men nu av principskäl, och sluta gå på det biobesök per år jag unnat mig, av samma skäl. Jag kan inte stödja en upplevelseindustri som straffar sina kunder.

Det började redan när bibliotekens tid, då tryckerierna sa att kunderna inte skulle köpa böcker när de kan låna dem. Samma sak när kassettbanden kom. Samma sak när VHS-banden kom. Och så klart disketterna. Om och om igen hör vi samma visa (parodi här), jag är så jävla trött på dem, på att pengar styr rättsaker. De kan flytta till DDR om de vill, jag var glad att det försvann! Upphovsrätt är våldtäkt!

En del kanske minns Paul Potts som överraskade England i Brittain’s got talent. Nu har det hänt igen och… jag blir ju fan tårögd själv. Mest eftersom man inser hur fördomsfull man faktiskt är. Det är då självaste fan att man ska bli utskrattad innan man visar vad man faktiskt kan göra. Se nedan.

Kommentarer

Kommentar av Fy fan vad underbar! Ryser över hela kroppen! Tar och länkar denna, jag också. Jävlar, vad fin!
Skrevs 12 apr 2009, 21:59

Fy fan vad underbar! Ryser över hela kroppen! Tar och länkar denna, jag också. Jävlar, vad fin!

Skriv en kommentar