Senaste nytt: Frsljningen kar, IPRED fortstter vara en skitlag och upphovsrtt r fortfarande vldtkt.

12 april, 2009 (17:23) | Daniel, Politik | Av: MaxH

Nu brjar det komma rapporter om att frsljningen av musik kat sedan IPRED infrdes. Frst av allt ska det hllas i huvudet att detta handlar om statistik, och statistik gr att vrida till det hll man vill sjlv. Fr det andra s r det inte p ngot stt bevisat att det har att gra med IPRED verhuvudtaget. Men, fr det tredje, ven om det nu R s att frsljningen kat tack vare IPRED gr det inte lagen bttre. Lagen r en skitlag oavsett om ngon tjnar p den. Jag r sker p att SAAB skulle vilja ha en lag som gjorde att vi alla var tvugna att kpa en SAAB per r, men inte fan finns det det. Emma utvecklar det mer.

P IRC brjade det talas om ens kp- och nerladdningsvanor frndrats eller planeras att frndrats. Igr frgade jag en vn som ofta kper DVD-filmer varfr han gjorde det, och han sa att han vill stdja de bra filmerna samt ha dem i orginal. Jag var helt ofrstende efter d jag kpte en DVD-film p ICA och jag mste ha reklam/propaganda nr jag kr igng den. Jag kommer allts fortstta att inte kpa DVD-filmer, men nu av principskl, och sluta g p det biobesk per r jag unnat mig, av samma skl. Jag kan inte stdja en upplevelseindustri som straffar sina kunder.

Det brjade redan nr bibliotekens tid, d tryckerierna sa att kunderna inte skulle kpa bcker nr de kan lna dem. Samma sak nr kassettbanden kom. Samma sak nr VHS-banden kom. Och s klart disketterna. Om och om igen hr vi samma visa (parodi hr), jag r s jvla trtt p dem, p att pengar styr rttsaker. De kan flytta till DDR om de vill, jag var glad att det frsvann! Upphovsrtt r vldtkt!

En del kanske minns Paul Potts som verraskade England i Brittain’s got talent. Nu har det hnt igen och… jag blir ju fan trgd sjlv. Mest eftersom man inser hur frdomsfull man faktiskt r. Det r d sjlvaste fan att man ska bli utskrattad innan man visar vad man faktiskt kan gra. Se nedan.

Kommentarer

Kommentar av
Skrevs 2009-04-12

Fy fan vad underbar! Ryser ver hela kroppen! Tar och lnkar denna, jag ocks. Jvlar, vad fin!

Skriv en kommentar