Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Valve/Steam faller i gropen där avsaknad av logik härskar

20 april, 2009 (23:04) | Daniel, Interwebben, Spel | Av: MaxH

Det är inte lätt att vara gamer i såna här piratebay-tider. Som grädde på den pannkakan verkar det här med logik verkar vara svårt för en del människor och organisationer. För en tid sedan införde Valve någon slags rättvisehistoriaSteam jag inte förstår mig på. Steam är deras klient där man kan köpa och ladda ner spel. Rättvisehistorien innebär att man likställer USdollarn med euron. Alltså, om ett spel kostade US$12,99 så skulle det också kosta €12,99 om det råkade vara så att konsumenten bor i Europa. Det behövde inte ens vara i ett euro-land alltså. Det krävs inte så många hjärnceller att veta att USdollar-kursen inte är jämställd med euron, och därmed så blir det ganska mycket fel åt något håll. Dessvärre blir det fel får vår de. Dock är det inräknat skatter i europriset men inte i dollarpriset, vilket gör att det inte är så fel som det ser ut att vara, men det gör det dock inte mer rätt; européer får betala mer för att de råkar bo på fel sida Atlanten. Kontentan är att det blev ungefär 27% dyrare för oss euro-konsumenter, enligt en del uträkningar, och vi kan inte gör något åt det. En proxy går inte att använda, som det gjordes här, eftersom de inte tillåter det (de har inte skrivit ut det, men folk som har försökt och blivit påkomna har blivit av med sitt konto). Man kan be en vän i utlandet köpa spelet till dig, dock får du inte betala honom för det.

I vilket fall, idag fick jag mig tre länkar skickade till mig som liksom är en fortsättning på det hela. Samma spel kostar antingen US$19,99, GB£29,99 eller 49,99€.

quantum

Jag gillar Steam, verkligen, och deras Valve gör många bra spel som dessutom har bra mod-stöd, dessutom bjuder de ofta på gratis tillägg till sina egenutvecklade spel. I steam har jag köpt många spel i ren spontanitet, som jag annars inte gjort, men det här är helt… jag vet inte vad jag ska säga. Var är logiken? Hur kommer det sig att 20 USdollar är lika mycket som 50€? Kollaget ovan gjordes 20e april 2009, ni kan själva jämföra här, här och här. Finner ni en förklaring, ge den gärna till mig. Jag vill verkligen förstå. Valve, om något företag, borde förstå att det inte går att upprätthålla regioner på internet.

Edit: noterade precis att det är likadant med fler spel, till exempel Mass Effect.

Noterar att detta tema inte kan centrera bilder. Kul. Jag söker vidare…

Skriv en kommentar