Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Iria, del två

5 juni, 2009 (18:20) | Daniel | Av: MaxH

Morsan ringde imorse och frågade om jag ville åka till Spanien en kort sväng, då det är billigare att skicka hunden som bagage (=med en resenär) än att bara skicka hunden. Enligt uppgift skulle det kosta typ 9000:-. Efter lite övervägande tackade jag ja (annars hade morsan elelr farsan åkt), packade en ryggsäck på fem minuter och tog en snabbdusch. För mig själv tänkte jag att idag blir det dagen jag vaknar i ett land och äter frukost i ett annat. Efter lite fördröjning kommer vi iväg, senare än planerat. Det går ett flyg strax efter 15 som vi hade tänkt som alternativ. På väg till Arlanda (det är 70-80km dit) ringer en kvinna med attityd, hon ringer från jordbruksverket och frågar var fasiken hundens papper är.

Bakgrunden till det är att tulltjänstemännen tog hundens pass, hälsocert och allt de behövde, skrev av de som de nu behövde, och sedan gav handligarna tillbaka till morsan. Kvinnan med attityd påstod, fast hon inte var närvarande då hon arbetar i fecking Jönköping, att morsan och farsan hade tagit handlingarna tillbaka. Jävla nolla. Vet inte riktigt vad hon ville, men med 20km kvar till Arlanda kunde vi knappast göra så mycket mer, handlingarna var på väg till Arlanda redan. Hon stissade nått om att SAS Cargo måste faxa ner dem till henne, de måste ringa henne så fort vi kommer fram. Ye ye.

Vi kommer till SAS Cargo och går igenom den rigorösa säkerhetskontrollen för att komma in (inte ens flygplatskontrollen är så noga, allt i fickorna skulle röntgas), säger åt dem att faxa ner kopior på hundhandlingarna till den stissiga kvinnan (hon hade redan ringt och gnällt när vi kom så klart). Vi får reda på att hunden mår bra, har fått lite mat, blivit rastad etc. De kommer köra ut hunden till flyget så fort de vet flightnumret. Då vi kom för sent för dagens flyg kommer hunden köras till en temporär karantän under natten, och det kräver så klart en speciell transport. Denna transport + övernattning kostar 5600:-. Om nu hunden kunde vara hos SAS Cargo en natt, kan den inte vara det en till? Skitroligt tycker mina föräldrar, jag hoppas att hunden får ligga i en hundkoja av guld med svanfjädrar i. Och så klart får vi inte se hunden fast vi betalar för det. Dock var det världens bästa snubbe, vid namn Lennart, förstående etc till 110%. Det har nog hänt några gånger. Han kan säkert sälja sand i Sahara.

Vi går till avgångsterminalen för att köpa biljett till nästa dag, får gå från terminal 5 till terminal 2 (en kvarts promenad typ) där de säljer just Iberia-biljetter. Hon bakom disken är inte helt van med hundgrejset och det hela tar tjugo minuter för dem att lösa, under tiden ringer vi till Cargo för att berätta flightnumret. Biljettpriset går på 3200:- + 75€ för hunden. Förvånansvärt billigt biljettpris, tanten sa att ’det är dyrare här än på internet’. Dock har ’internet’ en spärr på att köpa biljetter under 48h till avgång. Helt underbar tant. Hon och Lennart gjorde nog att vi inte bröt ihop allihopa.

Till saken hör att jag har tappat bort mitt pass, nånstans i min lägenhet hoppas jag. Jag vet att jag gjorde ett för två år sedan då jag åkte till släkten, dock… well, jag har flyttat en gång sedan dess och jag vet inte var jag ska börja leta. Vi hörde oss för idag på Arlanda vad de har för öppetider och samtidigt får vi reda på att det kostar 980:- (sic) att ta ett temporärt pass.

Då morsan tappade nallen igår mellan planet och bagageutlämningen gick vi till hittegods. De hade tack och lov hittat nallen, en liten tröst för det… Så mot en avgift på 80:- får vi ut den.

Jag är så less på idiotiska priser som inte har någon verklighetsförankring. Varför ta tio gånger så mycket om man skickar hunden som frakt gentemot bagage? Varför kostar det pengar att få ut sitt hittegods?! Varför kostar det 5600:- för att hunden ska åka i en speciell bil och övernatta en natt? Varför kostar det 980:- att fixa ett temporärt pass?! Varför kostar hundra spänn i timmen att parkera på Arlanda? Vi är uppe i 3½ timme på två dygn, och ska dit imorgon med då jag ska åka. Snart tar de betalt för luften att andas med där med.

Nånstans i Spanien sitter det en veterinär och skrattar väldigt högt åt sitt skämt, det räckte inte med de dyra besöken hon tog ut då. We’re not amused. Fuck off. Then please die, slowly.

Nu ska jag leta efter passet.

Kommentarer

Kommentar av Skönt att läsa allt i lugn o ro. Visst rockat tanter med attityd? Fakk em all. Enjoy Sidra, förbered dig mentalt på middag hemma hos oss nästa helg.
Skrevs 07 jun 2009, 14:00

Skönt att läsa allt i lugn o ro. Visst rockat tanter med attityd? Fakk em all. Enjoy Sidra, förbered dig mentalt på middag hemma hos oss nästa helg.

Pingback från […] med hunden, så jag resten ner och spenderade hela fem dagar där nere. Hela bakgrunden finns här (del två, del […]
Skrevs 12 jun 2009, 09:26

[…] med hunden, så jag resten ner och spenderade hela fem dagar där nere. Hela bakgrunden finns här (del två, del […]

Skriv en kommentar