Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Iria och tullen…

5 juni, 2009 (00:56) | Daniel, Politik | Av: MaxH

Förbannade hor och knark. Förbannade jävla tull och förbannade jävla Europeiska Union.

Jag har precis varit till Arlanda med min bror för att ta emot mamma och pappa. Det udda för denna gång är att de har tagit hand om en hund nere i Spanien, vid namn Iria. Mamma har blivit kär i hunden och efter mycket om och men så går pappa med på att ta med hunden till Sverige. När jag hörde det blev jag superglad för mammas skull, jag vet att hon gillar Iria. Så de går till veterinär där de hunder får maskpiller, sprutor och en hel del annat. Mamma frågar specifikt om problem att resa till Sverige med hund och veterinären vet att några länder är kinkiga. Hon skulle kolla upp det men säger ingenting om det vid nästa veterinärbesök. Inte heller personalen på flygbolaget sa nått när det frågade om vilka problem som kan uppstå.

Så, jag och brorsan väntar alltså på Arlanda, ivrigt på att de tre ska komma ut ur skjutdörrarna. Till slut kommer pappa fram och säger att de inte får in hunden, och att tulltjänstemannen är bestämd om det. Tjänstemannen kan inte heller svara vad de ska göra. Inte en enda lösning eller förslag till lösning, bara att hunden inte kan komma in. Jävla nolla han var. Alternativen just då var inte att vända tillbaka (då det var ankomsthallen), möjligtvis att sova över på golvet där inne… eller lämna hunden till tullen och låta det bli deras problem och gå in Sverige. Jävla nolla. Jag vet att han följer regler, men han kan inte ha jobbat där speciellt länge. Han kunde inte ens informera om hur ANDRA gjort när det hänt dem. Han var en jävla levande stoppskylt utan någon som helst intelligens.

dsc00871Efter ett tag kommer en äldre tulltjänsteman som är lite mer human. Han tillåter brorsan och mig att träffa hunden några minuter i tullområdet medan de skriver pappersarbete. Jag möter min mamma storbölandes. Min kära mamma… Vi hälsar på hunden, tar bilder och filmar lite. Morsan frågar tullen om det inte ens går att man tar in hunden och de har honom inomhus i tre månader under tiden testen fixas. Hemkarantän, mumlar tulltjänsteman 2, och säger att det beslutet tas av Jordbruksverket, vilket inte kan nås 2230 en torsdagskväll så klart. Han sa också att det är rätt sällan de beviljar sånt. Vi tar numret till JBV ändå.

Morsan och farsan går till Spanair för att få in hunden till deras Cargo där hunden sover i sin bur inatt… eller ja, tills vi hör av oss. Alternativ funderas på med suckar över byråkratin. Att skicka hunden till syrran (som bor i norra Spanien) är ett rätt bra alternativ, att låta hunden sitta i karantän 120 dagar är knappast humant för hunden eller kostnadsmässigt försvarsbart. Jag skulle kunna resa ner till Spanien med hunden (eftersom jag inte har jobb just nu) och ta hand om den under en liten tid. Vi funderar, först ut är att ringa jordbruksverket och be om ett mirakel. Mamma liksom förtjänar den hunden, och pappa går nog bara med på DEN hunden.

Skälet till att det inte får komma in är rabiestest. Tre månader efter att hunden fått rabiesspruta ska man göra ett rabiestest (och om jag förstod rätt så tar själva testet också nån månad eller flera). Det som krånglar till det hela är att hunden är kanske ett halvår gammal, så att skicka iväg hunden fyra månader för att sen skeppa tillbaka den är inte riktigt, ehm, proportionerligt liksom. Detta test informerade varken den spanska veterinären om eller resebolagspersonalen. Tydligen är det så att det är Sverige och Irland (och eventuellt några fler länder) som har dessa regler. Jag ifrågasätter vad i helvete EU är till för, ärligt talat. Om en hund är sjuk, får den inte vara sjuk i ett annat EU-land?!

Naturligtvis följer tulltjänstemännen bara regler. Den humana var riktigt trevligt till och med, jag önskar de vore svin så man kunde svära åt dem lite. Men fundera lite längre, vem är reglerna till för? För nått år sedan hade brorsan sett en sak nere i spanien, ni vet i det där landet där man INTE är paragrafryttare och man ser till skälen till lagar och regler. En bil stod i vägen i en ganska otrafikerad rondell. Efter ett tag kommer en polis, han frågar runt och undrar om nån vet vem som äger bilen. Ingen känner till det, och då skriver han en parkeringsbot. Hans syfte var inte att skriva en bot, utan att få bort bilen.

Oavsett hur rätt tulltjänstemännen har agerade de eftersom reglerna har rätt.

Jag hatar tullen. Och jag är inte direkt positiv till EU heller. Inget av dem har förbättrat mitt liv, eller nån jag känner heller för den delen.

Filmsnutt för den som nu är intresserad.

Det är val om två dagar. Rösta redan idag, oavsett vad ni röstar på.

Kommentarer

Pingback från […] kom jag hem efter att ha lämnat av mammas hund Iria till min syster. Bakgrunden finns här (del två, del […]
Skrevs 12 jun 2009, 09:21

[…] kom jag hem efter att ha lämnat av mammas hund Iria till min syster. Bakgrunden finns här (del två, del […]

Skriv en kommentar