Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Iria, del tre

7 juni, 2009 (18:37) | Daniel, Familj, Politik | Av: MaxH

Skriver nu ett inlägg från spanien från en skakig wifi-lina.

Den mycket improviserade resanÂ? hit gick bra utan några som helst problem, tack och lov och ta i trä. Jag fick i efterhand veta att mobiler var okej att ha på i flight mode, något att komma ihåg för vägen upp. Och så ska vi komma ihåg att be om fönsterplats. Så skoj var det inte att ha en person på varje sida om sig i fyra timmar.

Något jag reagerade på var när jag kom fram till Oviedo. Efter att ha gått till bagagebanden vänder jag mig för att se att det inte finns någon tull-inrättning. Och jag har ju faktist något att deklarera. Det är bara två skjutdörrar, och jag ser redan min syster på andra sidan. På sidan av utgången ser jag två Guardia Civil bakom en disk som skulle kunna nyttjas för att genomsöka bagageväskor. Fast jag vet att jag kan få nej om jag frågar går jag fram till dem och informerar dem om läget.

dsc008911Jag har en hund, den kommer från Sverige…. Deras svar var ”nää,det är ju EU…. Det enda du måste ha är pass och hälsocert.” Och det sitter på buren. Jag märkte att han inte hade mycket intresse på en hund som kommer från Sverige, och har inte han intresse så har inte jag problem med det. På min andra fråga sa dem att buren skulle komma på det vanliga bagagebandet, udda nog. Iria kom först och alla andra bagageväntande passagerade tittade mycket intresserat på hunden. Jag fick hjälp att ta ner buren från bandet, tog mitt andra bagage och gick helt sonika ut genom skjutdörrarna. Ingen kollade inte ett enda papper om den hunden!

Det är så det borde vara med EU. Återigen, varesig tullen eller EU har hjälpt mig i livet. Brorsan hade kollat på Jordbruksverkets (som har hand om sånt härt skit) hemsida och Spanien är också listat som rabiesfritt land. Varför i helvete är det då olika regler, när båda länderna är inom EU? För helvete…

Väl utanför ytterdörrarna släppte vi ut Iria och gick med henne. Hon mådde mycket bra, även om jag hade dåligt samvete för att hon varit instängd i två dagar. Hon har iaf varit ut två gånger enligt vad som sas.

Här har ni lite bilder och filmer om resan och spanienvistelsen. Uppdateras löpande.

Kommentarer

Kommentar av No has escrito del ”bonito encuentro” que tuvimos con Iria fuera de Cargo cuando le dije a ella que todos eran unos hijos de puta y la reaccion de la chilena..
Skrevs 07 jun 2009, 18:47

No has escrito del ”bonito encuentro” que tuvimos con Iria fuera de Cargo cuando le dije a ella que todos eran unos hijos de puta y la reaccion de la chilena..

Kommentar av Felicidades en tu cumple, espero que la sidra esté rica…
Skrevs 07 jun 2009, 18:48

Felicidades en tu cumple, espero que la sidra esté rica…

Pingback från […] Igår kom jag hem efter att ha lämnat av mammas hund Iria till min syster. Bakgrunden finns här (del två, del tre). […]
Skrevs 12 jun 2009, 09:21

[…] Igår kom jag hem efter att ha lämnat av mammas hund Iria till min syster. Bakgrunden finns här (del två, del tre). […]

Skriv en kommentar