Iria, ssongavslut

12 juni, 2009 (09:20) | Daniel, Familj | Av: MaxH

dsc00878Igr kom jag hem efter att ha lmnat av mammas hund Iria till min syster. Sammanfattningen r att frldrar tog med sig hund frn Spanien, hunden fr inte komma in i landet eftersom den saknar rabiestest (men har ftt spruta) d Sverige har speciella/undantagsregler i EU och veterinr i Spanien glmde bertta det fr oss. Alternativ var avlivning eller ka tillbaka med hunden, s jag resten ner och spenderade hela fem dagar dr nere. Hela bakgrunden finns hr (del tv, del tre).

Sjlva Spanien-besket och resan frflt ungefr som vntat, inte s mycket att sga om det. Jag drack lite l, lite cider och umgicks lite med syster, hennes flickvn och Iria s klart. Pappa och farfar kom och hmtade mig p Arlanda, och pappa hade dagens post med sig eftersom den kom precis nr han skulle ka ivg. Dr fanns bland annat ett brev frn Jordbruksverket, med det officiella beslutet, lite tips, regler och massa annat som de antagligen tyckte mina frldrar behvde ha. Lngst bak var det ett delgivningskvitto som de ville man skulle skriva under och skicka tillbaka. Jag tyckte att mina frldrar kunde strunta totalt i det dr, och tnk, det hade morsan redan tnkt kra upp i rven p dem. Samtidigt som jag hll i pappershgen som Jordbruksverket hade skickat ver tnkte jag p den pappershg som Spaniens orsakat fr samma rende (som var noll, de kontrollerade ingenting). S sknt med EU…

Igr nr jag satt mig och gick igenom mail, nyheter och de forum jag fljer fr att komma up to date skrev jag (terigen, skert skrivit den trettio gnger numera) vad som hnt fr ett par internationella vnner. Utan att tnka efter avslutade jag historien med ett par ord.

Everything in this story is very much insane. I hate this country so much.

Normalt sett brukar jag efterhand editera texter jag skriver, formulera om eller ndra tyngd. Dessa fraser r tunga, men jag knner verkligen s. Allting i denna historia r helt sjukt (av nn anledning blir jag pmind om #spectrial) och jag hatar det hr jvla landet. ”Flytta d” hr jag ngon tnka, men nej… jag lskar ju nd Sverige. Det r ju hr jag r fdd, uppvuxen och antagligen kommer att d.

Mnga tycker att man kan ju gra testet och sedan ta i hunden. Dels mste testet tas 120 dagar efter att hunden ftt sprutan, sedan tar sjlva testet tre mnader (det verkar vara s hr, olika uppgifter frn olika kllor). Detta gr att det kommer andra frgor; Hunden r just nu fem mnader gammal. Hur schysst r det mot hunden att skicka fram och tillbaka, och lyfta ur den ur dess ’hem’? Hur schysst r det mot syrran+flickvnnen att lta henne ’kra ner sig’ i en hund, och uppfostra hunden, i sju mnader och sen ta den ifrn henne? Syrran vet mycket vl att det r morsans hund, men nd. I vilket fall r det morsan (och farsans) beslut, och man kan ju gra testet ven om man inte bestmt sig. Och man mste inte bestmma sig just nu.

Den som lever fr se helt enkelt.

Skriv en kommentar