Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Facebook vs Twitter (vs MSN)

12 september, 2009 (10:47) | Daniel, Interwebben | Av: MaxH

En fd klasskamrat insåg förut att hon bloggade mindre efter att hon började Twittra, och fler och fler hakar på trenden (och nya funderingar kommer till liv). En observation jag gjort på senare tid är att Twitter börjar skilja sig ganska mycket från Facebook. Båda två är det andra kallar ”sociala medier”, som för övrigt personligen känns som om det sitter i mina gener på något sätt. Jag är mer ”Hur kan man INTE använda sig av sociala medier?” I vilket fall, Facebook börjar kännas allt för lunarstorm (”nere på stan och tar en öl”) jämfört med Twitter (”Varför ses Skandinavien som ett gott föredöme vad gäller nätcensur? RT: @rasmusfleischer: http://bit.ly/NYUyo”).Â? Det ena är SOCIALT medium, det andra är åsiktsbyten, tipsande om bra blogginlägg etc.

Det är kanske inte så konstigt. Facebook startade som ett community där man höll kontakt med vänner, hade sin startsida och som sidoeffekt kunde man ändra sin status. De kanske noterade att folk på MSN sedan länge ändrade sitt nick efter sina humörsvängningar, tills Microsoft slutligen också stoppade in speciella status- och musik-fält, där man kunde förmedla vad man gjorde och lyssnade på. Twitter däremot har sedan början varit en mikrobloggstjänst, med funktionen att prenumerera på andras densamma. Kanske är det därför det innehåller mer kvalitativa inlägg än FB, även om det på båda förekommer undantag givetvis.

Eller är det bara jag som följer ’rätt’ personer (eller fel beroende på hur man ser det) på de båda tjänsterna? Är det bara jag, eller håller ni med?

Kommentarer

Kommentar av Finns det inga asociala medier?
Skrevs 12 sep 2009, 11:45

Finns det inga asociala medier?

Kommentar av sharpie: jodå, lösenordsskyddad .txt-fil på din hårddisk t.ex. :)
Skrevs 12 sep 2009, 12:44

sharpie: jodå, lösenordsskyddad .txt-fil på din hårddisk t.ex. :)

Kommentar av Jag håller med i ditt resonemang. Har också funderat över om jag följer ”rätt” personer på twitter eller om det är en faktiskt skillnad mellan twitter och FB?
Skrevs 13 sep 2009, 20:50

Jag håller med i ditt resonemang. Har också funderat över om jag följer ”rätt” personer på twitter eller om det är en faktiskt skillnad mellan twitter och FB?

Skriv en kommentar