Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Press Start button to start

27 september, 2009 (08:22) | Daniel, Elektronik, Politik | Av: MaxH

Hörru, det är ett år till riksdagsvalet nu… och just nu håller FRA på att avgöras, på riktigt! Det verkar också som om politikerna försöker dribbla bort skiten. Man blir så trött på gammelpolitiker alltså.

På tal om det ämnet så såg jag en mycket bra Youtube-film om piraters dilemma. Dilemmat är att, enligt filmen, det skadar enskilda företag på kort sikt, men hjälper hela världen på lång sikt. Ett exempel: Thomas Edison blev sedd som en ’pirat’ när han uppfann grammofonspelaren eftersom han möjliggjorde för folk att kunna lyssna på musik utan att betala för konsertbiljetter. Nu i efterhand vet vi att han istället möjliggjorde hela skivindustrins existens.

Här är filmen, se den.

Men nu till dagens rubrik-ämne.

Helt plötsligt så är jag spelkonsolsägare. Delvis ett taktiskt beslut när jag sålde min Magic-telefon, delvis helt slumpat beslut. Nu kan jag ersätta min laptop som mediacenter och istället kör Playstation 3 som det, med tversity som streamar content från datorn.

Den första reaktionen jag fick var att jag har en mycket kass TV. Eller egentligen är den mycket bra, för 10 år sedan alltså. Numera är den bara… duglig. Med duglig menar jag inte spel från konsolen. Ärligt talat är det knappt jag kan läsa texten i spelmenyerna i t.ex. NHL ’09. Tyvärr är inte pengar av en riklig vara just nu och jag kommer nog få önska mig en ny TV till julen 2010 eller så.

Något som knappast förvånade mig är ’Press Start to start’, alla varningar om att ’Saving data, please dont turn off the console’, att behöva byta skivor för att byta spel, arkadkänslan på spelen, totala sugigheten att spela FPS på (vilken som helst) gamepad… och att Dirt 2-demot fanns på US-PSStore, men inte i EU-versionen av detsamma. Trots att man lätt kan göra konto och säga sig bo i staterna och därmed få tillgång till US-PSS.

Något som förvånade mig positivt är helt klart känslan i Dirt 2, trots arkadlir var det… kul! Men jag skulle aldrig lira med ratt. Little Big planet var också ett otroligt sött spel. Awcrap, måste jag börja köpa pissdyra konsol-spel nu? :o

Skriv en kommentar