Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/14/157714/maxh.nu/public_html/wp-includes/post-template.php on line 293

Daniel och de små tomtarna

De små grodorna är lustiga att se. Really.

Skip to: Content | Sidebar | Footer

It sucks to be number two

29 september, 2009 (00:01) | Allmänt, Daniel, Interwebben, Vänner | Av: MaxH

För ett par månader sedan hade jag en intressant diskussion med en klasskamrat på tåget hem från skolan.Vi hamnade att snacka om hur bra man har det i livet egentligen och därifrån kom frågan vad man gör om man möter en tiggare på stan. Eftersom jag är lite bevandrad i Spanien inflikade jag att det är vanligare där än här i Sverige, antagligen tack vare att klimatet tillåter det. Det gör att man blir mer van och, tja, till slut går man bara förbi. Klasskamraten var givmildare än mig och försöker ge växeln till personer, men vi enades om att det är skillnad på person och person. Ser man att det är en alkis känner man inte riktigt samma behov som om det vore en gatumusikant. Däremot uppstod ett dilemma; Om man möter en person, och man ger ens lösa mynt till den personen, varvid man strax efteråt möter en till person som ber om pengar, vad gör man då? Tåget vi satt i kom då fram till perrongen, och diskussionen slutade i visdomsorden it sucks to be number two. :)

En trendspaning: Youtube har ju ganska länge haft en share-funktion på filmsidorna.Inget konstigt med det. Jag har noterat att Spotify-klienten också numera har funktionen att kunna dela med sig med länk till musiken, till Facebook, Delicious och Twitter. Inte heller konstigt med det.

Här om dagen såg jag att Youtube numera implementerat en autoshare-knapp i sina filmsidor, för att kunna dela med sig av länk till innehållet på Facebook och Twitter, och även från sidan i sig kunna skriva ett blogginlägg. Det krävs nog inte mycket skulder hos CSN för att räkna ut hur spammigt Facebook och Twitter kommer bli med alla sajter som vill sprida sina länkar genom personers utdelande. Twitter har redan nu gett mig en del problem med spam, medan jag också fajtas med en hel del reklam för diverse ”apps” på Facebook som folk medvetet sprider.

Det som ger mig lite bryller i huvudet är; Vad kommer sen? Efter Facebook och Twitter? Vad kommer efter att det blivit sönderhype:at och sönderspammat?

Kommentarer

Kommentar av Så sant! Tanken slog mig i morse också, jag tror du har helt rätt! Facebook har jag redan börjat att skära i, jag blockerar applikationer och jag har inte längre tid att följa alla som jag vill – det är helt enkelt för mycket! Tack vare @Josephin
Skrevs 03 okt 2009, 11:10

Så sant! Tanken slog mig i morse också, jag tror du har helt rätt! Facebook har jag redan börjat att skära i, jag blockerar applikationer och jag har inte längre tid att följa alla som jag vill – det är helt enkelt för mycket! Tack vare @JosephineLing så började jag använda TweetDeck direkt när jag började twittra, vilket så klart gör det hela mycket 100 gånger enklare, men lik förbaskat så märker jag en tendes att folk har börjat sprida all möjlig dynga även där, vilket gjort att jag börjat välja bort en del bara för att minska bruset. Vad kommer sen? Och hur ska man förhålla sig i detta informationskaos?

Skriv en kommentar